Податкова міліція розпочала 58 кримінальних проваджень цього року

Податкова міліція розпочала 58 кримінальних проваджень цього року

В.о. першого заступника начальника ГУ ДФС у Черкаській області Олег Дерев’янко озвучив результати роботи податкової міліції області за поточний рік. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, за матеріалами оперативних працівників ГУ ДФС у Черкаській області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань розпочато 58 кримінальних проваджень, у тому числі – 42 за «тяжкими» статтями Кримінального кодексу України. З числа облікованих проваджень майже половина або 48 відсотків припадає на кримінальні правопорушення за фактами ухилення від сплати податків. У поточному році відшкодовано збитків по кримінальним провадженням на суму 4,8 млн грн.

Заходами податкової міліції припинено діяльність 7 цехів, які займалися незаконним виготовленням паливно-мастильних матеріалів та лікеро-горілчаних виробів. У межах операції «Акциз-2016» з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на загальну суму понад 20 млн грн, зокрема: алкогольних напоїв – на суму 1,4 млн грн, спирту – на 4 млн грн, паливно-мастильних матеріалів – на 12 млн грн, тютюнових виробів вартістю 195 тис грн та транспортних засобів – майже на 2,6 млн гривень. За фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизної продукції розпочато 15 кримінальних проваджень. За рішеннями судових органів у правопорушників конфісковано підакцизну продукцію на загальну суму 24,1 млн гривень.

За напрямом боротьби з кримінальними правопорушеннями у бюджетній сфері за матеріалами податкової міліції області з початку року розпочато 12 досудових розслідувань, пов’язаних з привласненням (розкраданням) бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем переможцями тендерних закупівель на загальну суму 12 млн гривень. За результатами проведених заходів забезпечено сплату у сумі 2,8 млн гривень.
У рамках операції «Рубіж-2016», яка була запроваджена з метою упередження кримінальних та інших правопорушень у митній сфері, у 2016 році вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 1,9 млн. гривень. Рішеннями судових органів за порушення митних правил конфісковано товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1 млн гривень. У поточному році у результаті вжитих профілактичних заходів (коригування митної вартості товарів) було додатково спрямовано до держбюджету митних платежів на загальну суму 6,5 млн гривень.

Підрозділами податкової міліції області, у рамках кримінальних проваджень, в поточному році ліквідовано 2 «конвертаційних центри», загальний обіг проконвертованих коштів по яким складає 99,5 млн гривень. Переведення безготівкових коштів в готівку здійснювалося через банківські установи шляхом зняття грошових коштів з рахунків підконтрольних транзитно-конвертаційних підприємств. З метою забезпечення погашення нанесених державі збитків на банківських рахунках заблоковано 1,9 млн гривень. Вжитими заходами з відпрацювання вигодонабувачів, що скористались послугами «конвертаційних центрів», в бюджет держави додатково стягнуто 7,4 млн гривень.

За словами в.о. першого заступника начальника ГУ ДФС у Черкаській області Олега Дерев’янка, податкова міліція в межах повноважень і надалі робитиме все для забезпечення наповнення державного бюджету за рахунок ефективній боротьбі з тіньовим бізнесом, який створює недобросовісну конкуренцію та заважає чесно працювати сумлінним платникам податків, а також забезпечення рівних економічних умов для зростання добробуту суспільства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x