Новорічні листівки навчалися розписувати черкаські учні

Новорічні листівки навчалися розписувати черкаські учні

Новорічні майстер-класи з написання унікальних новорічних листівок провели співробітники Черкаського обласного краєзнавчого музею. Щасливчиками стали учні декількох черкаських шкіл.
− Листівки ми запланували писати старовинним способом. А писати взагалі можна пером, тростяними паличками( їх використовували у сиву давнину), а ще сталевим пером та чорнилами, якими користувались ще наші бабусі та мами у минулому столітті, − розповіла старший науковий співробітник музею Тамара Кургіна-Коваленко.

Новорічні листівки навчалися розписувати черкаські учні

Це вона розробила методику написання листівок, яку успішно втілили в життя на День міста. Тоді діти створювали листівки з побажаннями рідному місту та зізнавались йому у своїй любові. Вийшло доволі гарно! Тож наступного року на день народження Черкас музей хоче виставити усі ті каліграфічні шедеври в окремій святковій експозиції.
Як розповіла завідувач відділу археології Лариса Сиволап, школярам дуже сподобалось розписувати листівки у запропонованій їм техніці каліграфічного письма, ще й з елементами трипільського декору.
Та й як можна було не захопитись майже магічним дійством, яке стало своєрідним засобом занурення у минуле?! Адже листівки вийшли дуже вишуканими.

− Мені здається, що діткам було дійсно цікаво. Бо вони мали чудову нагоду відчути себе людиною минулого. Навіть трохи Тарасом Григоровичем Шевченком, бо писати довелось пером. Школярі розкрили свої найкращі творчі здібності, і саме цей факт не може не надихати, − розповіла Лариса Григорівна.

Тетяна Балякіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x