Навчальні заклади області йдуть на карантин

Навчальні заклади області йдуть на карантин

Відсьогодні й до кінця року в навчальних закладах Черкащини призупинять навчальний процес. Це необхідно для того, аби зменшити ризик збільшення захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступник голови – керівника апарату Черкаської ОДА Сергія Овчаренка. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській ОДА.

На Черкащині епідеміологічний поріг перевищено на 19,6 %. Зокрема, у Смілі та на Корсунщині у два рази, на Шполянщині та Чигиринщині – 1,5 раза. В інших районах епідситуація також критична. Темп приросту захворюваності порівняно з минулотижневими показниками надзвичайно високий – майже 33 %. І, за словами фахівців, він буде тільки зростати.

– Цьогорічний штам грипу Н3N2 – надважкий, тому нам необхідно вжити усіх можливих заходів з попередження подальшого поширення цієї хвороби, – відзначає Сергій Овчаренко. – Вони вже діють у багатьох областях України та відучора у Черкасах. Зокрема із завтрашнього дня в усіх школах та вищих навчальних закладах усіх рівнів акредитації Черкащини призупинять навчальний процес. А в лікувально-профілактичних, оздоровчих, дошкільних, інтернатних закладах та місцях масового перебування людей посилять дезінфекційний режим. Також у цей період заборонено проведення культурно-масових розважальних заходів.

Для грипу Н3N2 типова надзвичайно висока ймовірність швидкого зараження, говорить заступник начальника управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Наталія Лакуста. Додає, якщо торік у нас хворіли грипом переважно люди працездатного віку 30-50 років, то цьогорічний вірус у більшості випадків вражає дітей.

– Уже маємо понад 64,2 % захворюваності саме серед школярів, – пояснює Наталія Михайлівна. – Хоча зараз не пік захворюваності. Загострення ситуації очікуємо в січні 2017 року. Для грипу ж Н3N2 властива висока температура (до 40 °), яку складно збити жарознижуючими препаратами. Тож варто відразу звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням. Наголошу, в жодному разі не варто вживати при грипу аспірин, оскільки він дає ускладнення при хворобі.

Разом з тим, як і кожного року, відзначає посадовиця, у медхзакладах області є проблеми з наявністю у достатній кількості противірусних препаратів, зокрема Таміфлю. Це питання зараз вирішується на державному рівні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x