На Черкащині зросла кількість пожеж, причиною яких є порушення правил використання печей

На Черкащині зросла кількість пожеж, причиною яких є порушення правил використання печей

З метою попередження нещасних випадків Канівські рятувальники разом із представниками виконкому Яблунівської сільської ради вирушили в черговий рейд, і цього разу до жителів приватного сектору села Яблунів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У період опалювального сезону кількість пожеж від пічного опалення збільшується, особливо в сільській місцевості. Частіше за все в житловому секторі пожежі трапляються через порушення правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення. Досить дивним є те, що люди, які мають багаторічний досвід обігріву своєї оселі за допомогою печей, допускають невиправних помилок, таких як використання для розпалу легкозаймистої рідини, сушіння одягу над розтопленою піччю, що у свою чергу і призводить до пожеж.

Лише за останній місяць цього року в Черкаській області різко збільшилась кількість пожеж та загиблих на них людей у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 81 пожежа проти 60 у 2015 році та 9 загиблих проти 7.

Під час даного заходу мешканцям села були роз’яснені правила поводження з пічним обладнанням, електронагрівальними приладами та безпечного використання відкритого вогню в побуті.

Оскільки наближаються Новорічні свята, то актуальними питаннями, на яких зосереджували увагу рятувальники, були і правила безпеки під час свят.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x