Черкаська міськрада підтримала ідею появи нового дитсадочка в районі Корольова

Черкаська міськрада підтримала ідею появи нового дитсадочка в районі Корольова

Черкаські депутати погодилися з необхідністю появи дитячого садочку в районі Корольова. Під час сесійного засідання, що відбулося 22 грудня, обранці розглянули петицію про будівництво там дошкільного навчального закладу. Утім, спершу, згідно з ухваленим рішенням, фахівці мають провести облік дітей до шести років. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Як розповіла директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова, наразі на черзі до дитсадку в Південно-Західному районі перебуває 112 дітей. Найближчий розміщений на вулиці Сумгаїтській за два кілометри звідти. Відтак, жителі тієї частини міста звернулися до представників влади з електронною петицією (як результат, вона набрала 262 підписи). У ній кажуть – район розбудовується, а от освітньої інфраструктури не вистачає.

– Нині в цьому мікрорайоні проживає близько п’яти тисяч черкащан, – додав у свою чергу депутат Ігор Кіта, який опікується тим округом. – Як правило, тут ведеться будівництво нових багатоповерхівок, туди заїжджають молоді родини, кількість дітей збільшується. А садочку немає.

Натомість його колега Павло Карась пропонує звести там приватний садок із муніципальною підтримкою.

– Це той шлях, яким мала б іти вся дошкільна освіта міста, – вважає він. – Це абсолютно конкурентна послуга в усьому світі. Коли ми це зробимо, ми змінимо підхід до роботи таких навчальних закладів і якість обслуговування в них.

У такому випадку дитсадок міг би бути меншим і не обов’язково окремою будівлею. Для прикладу, на першому поверсі багатоповерхівки.

За словами Марини Бакланової, у Черкасах наразі діє лише один ліцензований приватний садочок. Чинним законодавством поки не передбачена підтримка закладів такого формату.

Як повідомив у ході обговорення міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, будівництво ДНЗ для 240 дітей вартуватиме близько 30 млн грн.

Врешті 35 депутатів проголосували за винесений на розгляд проект рішення. Згідно з ним, до 1 січня 2017 року фахівці департаменту освіти та гуманітарної політики мають провести облік дітей віком до 6 років, які проживають в цьому районі. Це дозволить визначити реальну потребу в кількості місць у майбутньому садку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x