Черкаські фіскали застерігають «телефонних шахраїв»

Черкаські фіскали застерігають «телефонних шахраїв»

Звертаємо увагу, що напередодні свят у Черкаській області (як і загалом в Україні) почастішали провокації та вимагання грошей у посадових осіб підприємств і підприємців. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За численними повідомленнями керівників і бухгалтерів підприємств та підприємців зловмисники телефонують та вимагають гроші від імені посадових осіб ДФС – керівництва головного управління в області та керівників державних податкових інспекцій області.
Просимо черкащан бути уважними і ні в якому разі не піддаватись на провокації. Перше, що потрібно пам’ятати – вимагателі дуже переконливі, але вони не розраховують, що «клієнт» замість виконання поставлених вимог, перевірятиме їх законність. Тому рекомендуємо обов’язково пересвідчитися, що вас ошукують, пере телефонувавши за робочим номером телефону керівника органу ДФС, який «запрошує» вас до себе з грошима.

Також можна уточнити це за номером телефону сектору комунікацій відділу організації роботи головного управління ДФС у Черкаській області 33-91-34, або за номером телефону довіри головного управління ДФС у Черкаській області 33-91-81.

Друге, що потрібно зробити – обов’язково поінформувати про діяльність шахраїв громадські підприємницькі організації міста/району, які наразі проводять запобіжні роз’яснювальні заходи із своїми членами.

Начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа наголосив, що жоден керівник органів ДФС не телефонує з вимогами про гроші: «Ніхто не може телефонувати з незаконними вимогами від імені ДФС. Такі атаки на бізнес з боку шахраїв періодично відбуваються, і не тільки у нас в області. Зараз із наближенням свят це знов стає актуальним. Ці люди не мають жодного відношення до служби».

Також він заявив, що антикорупційна складова є найважливішим чинником роботи головного управління: «Я особисто і заступники налаштовані рішуче проти корупціонерів і нечесних на руку людей у колективі. Особливо зараз нам треба працювати і працювати ефективно. Зараз немає часу на «зайві» справи».

М.Криштопа закликав громадські організації обов’язково поширити вказану інформацію серед своїх членів та розповісти підприємцям та посадовим особам підприємств, як протидіяти вимагателям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x