На Черкащині визначаються з планом заходів відзначення року Реформації

На Черкащині визначаються з планом заходів відзначення року Реформації

Наукові зустрічі, виставки, фестивалі та автопробіги – в області готуються до відзначення 500-ї річниці Реформації. Про те, як відзначатимуть ювілей Реформації на Черкащині говорили на прес-конференції під головуванням заступника голови – керівника апарату Черкаської ОДА Сергія Овчаренка та за участі представників протестантських релігійних організацій області. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі ОДА.

Загалом, згідно з указом Президента України, 2017 рік має стати роком відзначення 500-річчя Реформації. Попередній план заходів на рік уже запропонував обласний міждемінаційний комітет. Свої ж пропозиції підготують і профільні департаменти й управління облдержадміністрації. Перші ж різдвяні заходи вже чітко розплановані та відбудуться 25 грудня та 7 січня.

Учасники заходу наголошують, що річницю саме «відзначатимуть», а не святкуватимуть. Оскільки для них це наполеглива комплексна робота на результат, який зможе побачити кожен.

– Ми спільно працювали над тим, аби розробити план заходів, який би діяв протягом усього 2017 року, – наголосив пастор церкви євангельських християн- баптистів, голова Черкаського обласного організаційного комітету R500 Валерій Бєляєв. – Реформація починається, продовжується та ніколи не закінчується. Те, що відбулося 500 років тому у релігійному житті суспільства, мало надзвичайний вплив на розвиток країн Європи. Й Україна також потребує цих змін, адже ми хочемо переймати кращий досвід.

Валерій Бєляєв наголосив, що заходи будуть орієнтовані саме на молодь, допомагатимуть дітям та людям незахищених категорій. Загалом протягом наступного року заплановано багато акцій соціального характеру. Основна мета – привернути увагу громадськості саме до людських, родинних цінностей та здорових змін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x