Городищани взяли участь у фестивалі колядок і щедрівок

Городищани взяли участь у фестивалі колядок і щедрівок

Напередодні свята святого Миколая кращі учні Городищенської дитячої школи мистецтв ім. С.С. Гулака-Артемовського – учасники вокального ансамблю «Барвиста веселочка» (керівник Оксана Дуженко) – взяли участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі колядок і щедрівок у Чигирині.
Ми – українці гордимося тим, що маємо такі прекрасні традиції і можемо долучатися до них. Колядки і щедрівки передаються від покоління до покоління, надихають до прекрасного, доброго, зміцнюють віру, вселяють у серця любов до ближнього.
Усі діти та батьки дуже вдячні голові Городищенської райдержадміністрації Олексію Лавріненку за такий прекрасний подарунок до свята – організацію поїздки та перебування на такому грандіозному дійстві.

На фестиваль з’їхалося більше 50-ти колективів з різних районів Черкащини та інших областей України. Усіх гостей привітно зустрічали організатори та волонтери фестивалю. Відразу перед величезною професійною сценою розкинувся ярмарок народних умільців. Відразу перед величезною професійною сценою розкинувся ярмарок народних умільців, за ним відчинили ворота до резиденції Святого Миколая, де упродовж усього свята, аж до самісінької ночі, діяли народні майстерні. Там діти та всі присутні мали можливість навчитися прикрашати ялинкові шишки, виготовляти власноруч вітальну листівку, оздоблювати різнокольоровими кремами медові різдвяні пряники. А вже потім прийти до світлиці Святого Миколая, поспілкуватися з ним та отримати солодощі, рукавички, шкарпеточки та інші подаруночки на згадку.
А в той же час на сцені проходила конкурсна програма. Виступи розпочала категорія «наймолодші», в якій виступали і діти з Городища. «Барвиста веселочка» показала свою високу майстерність. Діти з передали вітання та віншування від усього Городищенського краю! Після конкурсного виступу дітей підхопили волонтери і повели до козацької корчми частувати лісовою кашею та гарячим чаєм. Потім була екскурсія пам’ятними місцями славетного Богдана Хмельницького. Сповнені яскравими враженнями, радісні і щасливі діти повернулися додому.

Городищани взяли участь у фестивалі колядок і щедрівок

Побували діти і на Міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв молодих виконавців «Палаюча зірка» у Києві, де теж гарно виступили. Члени батьківського комітету Городищенської Школи мистецтв також висловлюють вдячність завідувачу сектору культури райдержадміністрації Наталії Салій, директору Городищенської ДШМ ім. С.С. Гулака-Артемовського Валентині Голосій та всьому колективу школи за турботу, піклування і навчання дітей!

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x