Переселенці, АТОвці, інваліди та малозабезпечені зможуть відкрити власний бізнес

Переселенці, АТОвці, інваліди та малозабезпечені зможуть відкрити власний бізнес

Черкаський благодійний фонд «Небайдужі» уже вдруге дає шанс малозабезпеченим категоріям населення відкрити власну справу. Завдяки Міжнародній організації міграції черкащани, що підпадають під незахищені категорії населення, можуть отримати обладнання на 20 тисяч гривень для додаткового заробітку або 50 тисяч гривень на відкриття мікропідприємства.

Про проект «Стабілізаційна підтримка внутрішньопереміщених осіб та місцевих громад у розвитку мікропідприємництва», який дав можливість започаткувати власну справу 121 особі (більшість із них – переселенці з Донецької та Луганської областей) «Нова Доба» вже писала.

Наступний етап проекту дає таку можливість більш широкому колу осіб – серед них учасники АТО, люди з інвалідністю та представники національних меншин.

Інклюзивна освіта в Умані та дитячий реабілітаційний центр

Окрім підтримки підприємців-початківців, керівник благодійного фонду «Небайдужі» Майя Кулик розповіла журналістам про соціальні проекти для людей з особливими потребами, які фонд реалізує в Умані.

Переселенці, АТОвці, інваліди та малозабезпечені зможуть відкрити власний бізнес
– Серед них – центр інклюзивної освіти на базі Уманського педагогічного університету. Його клієнти – це майже 100 студентів. Обслуговуємо Уманський район, Кіровоградську та Вінницьку область. Для студентів-візочників облаштували вбиральню, пандус та готуємо кілька кімнат у гуртожитку та кухню. Ця робота спрямована на те, щоб люди з особливими потребами могли навчатися на стаціонарі разом із іншими студентами, – коментує Майя Кулик.

Переселенці, АТОвці, інваліди та малозабезпечені зможуть відкрити власний бізнес Крім того, в Умані займаються створенням дитячого реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами (серед його клієнтів – учасники та переможці чемпіонатів з тенісу та навіть паралімпійський «резерв» ) на базі дитячого садка «Пролісок».

А ще за участі активних переселенок планують створити реабілітаційний центр для жінок, що зазнали насилля.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x