Очільник області зустрівся із новообраними головами об’єднаних громад

Очільник області зустрівся із новообраними головами об’єднаних громад

Подальшу співпрацю обговорив керманич Черкащини з головами нових об’єднаних територіальних громад. Юрій Ткаченко привітав їх із обранням. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

На Черкащині вже створені шість об’єднаних територіальних громад. До трійки першопрохідців нещодавно додалися Тальнівська міська, Стеблівська та Набутівська.

– Новообрані керівники не побоялися взяти на себе відповідальність за життя громад, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Це заслуговує на повагу. Попереду щоденна рутинна робота задля досягнення бажаних змін. І обласна адміністрація надаватиме громадам-об’єднавцям необхідну підтримку. Уже є напрацьований досвід такої співпраці з нашими першопрохідцями.

Очільник області наголосив на необхідності розроблення стратегій розвитку об’єднаних громад. А ще – закликав обранців активно співпрацювати з інвесторами.

– Політика децентралізації, яку впроваджує Президент та Уряд, дає можливості та повноваження громадам, – сказав Юрій Ткаченко. – Вигоди після об’єднання теж очевидні й уже перевірені на практиці. Приміром, власні ресурси наших об’єднаних громад зросли втричі, а доходи бюджетів із трансферами – майже всемеро. Там реалізують проекти, на які раніше бракувало коштів. Це стосується ремонту доріг, медичних і освітніх закладів тощо.

Нагадаємо, цьогоріч перші три об’єднані територіальні громади на Черкащині отримали від держави майже 13 млн грн на розвиток інфраструктури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x