Перспективні спортсмени Умані отримуватимуть стипендію

Перспективні спортсмени Умані отримуватимуть стипендію

З 1 січня наступного року найкращі спортсмени Умані отримуватимуть міські стипендії. Рішення про заснування двох щомісячних стипендій для перспективних спортсменів міста у розмірі 2 000 гривень кожна було прийнято на черговій сесії Уманської міської ради, яке відбулося 23 грудня. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міськради.

На здобуття стипендії можуть бути висунуті спортсмени – члени національних збірних команд України, спортсмени-інваліди – члени національних збірних команд України, спортсмени – кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени-інваліди – кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України, спортсмени-інваліди, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України.

Обов’язковою умовою для одержання стипендії є здобуття спортсменом призового місця у чемпіонатах України (у складі збірної команди Черкаської області), світу, Європи, Кубку України (у складі збірної команди Черкаської області), етапах Кубку світу, Олімпійських, Всесвітніх, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх.

Подання спортсменів-кандидатів на здобуття стипендії роблять адміністрація ДЮСШ, федерації з видів спорту, фізкультурно-спортивні товариства, спортивні клуби та громадські об’єднання спортивного спрямування.

Спортсмени, які є стипендіатами іншого рівня (обласного та всеукраїнського), а також нагороджені стипендіями Президента України, Кабінету Міністрів України або встановленими благодійними фондами, приватними особами, підприємствами та організаціями (будь-які інші грошові винагороди), не можуть бути кандидатами на нагородження міською стипендією.

Стипендії призначаються рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради на підставі протоколу комісії з проведення конкурсу на здобуття стипендії перспективним спортсменам.

Виплата стипендії припиняється у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів або дискваліфікації спортсмена, що підтверджується відповідними документами, на підставі протоколу комісії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x