СУСПІЛЬСТВО


Новина із категорії: Суспільство, RSS

Роздрукувати        Друкована версія

Смачні страви до новорічного столу

Дата: 30-12-2016, 11:14.

Смачні страви до новорічного столу Салат «Півник»
1 банка маслин без кісточок, 3 болгарські перці, 300 г курячого філе, жовток одного яйця, майонез.
Тушковане або копчене куряче філе порізати невеликими кубиками. Маслини порізати кільцями, перець – кубиками. Небагато болгарського перцю зеленого, жовтого і червоного кольорів залишити для прикраси салату. Всі інгредієнти перемішати і заправити майонезом. На блюді викласти фігуру півника и прикрасити тертим жовтком. Хвіст, гребінець, борідку, лапки і дзьоб зробити з болгарського перцю. Зі шматочків маслини зробити очі.


Смачні страви до новорічного столу


Салат «Новорічний дзвіночок»
3 яйця, 150 г шинки, 150 г консервованого горошку, 0,5 головки цибулі, 150 г твердого сиру, 150 г відвареного рису, 100 г сметани, 50 г майонезу, морква і кріп для прикраси, червоний та чорний мелений перець.
Відварити яйця і моркву. Яйця охолодити і нарізати кубиками. Шинку, твердий сир і цибулю порізати невеликими кубиками. З’єднати всі порізані інгредієнти, додати горошок і ще раз перемішати. Змішати сметану, майонез і спеції, трішки посолити і заправити салат. На плоскій тарілці викласти дзвіночок. Моркву натерти на тертці і викласти на дзвіночок. Кріп подрібнити і «розмалювати» дзвіночок, щоб він став схожим на справжній.


Смачні страви до новорічного столу


Салат «Новорічна ялинка»
1 баночка кукурудзи (380 г), 300 г грибів, 100 г цибулі, 1 морквина, 300 г курячого філе, 2 яйця, сіль, майонез, олія. Для оформлення: 3-4 мариновані гриби, 2-3 маслини, кілька зернят граната, зелена цибуля, жовтий і червоний солодкий перець, кріп.
Філе курки відварити до готовності, остудити й дрібно покришити. Цибулю посікти, моркву натерти на середній тертці, гриби почистити й порізати кубиками. Цибулю підсмажити на олії, додати моркву, потім гриби. Смажити хвилин 10, поки не випарується рідина. Пересипати в каструлю й остудити. З кукурудзи злити воду й додати в салат. Варені яйця натерти на середній тертці й теж додати в салат. Все добре вимішати, заправити майонезом і викласти на блюдо у вигляді ялинки. Притрусити подрібненим кропом і прикрасити.

Салат «Перший сніг»
1 зелене яблуко, 100 г твердого сиру, 2 яйця, 1 цибулина, майонез.
Яблуко очистити від шкірки і нарізати тонкими шматками. Розкласти на тарілці яблука, змастити майонезом. Цибулю порізати півкільцями, залити на 3 хв водою, злити її і викласти на яблука. Яйця відварити, очистити від шкаралупи, порізати тонкими кільцями. Викласти на цибулю і змастити майонезом. Твердий сир натерти на середній тертці і посипати салат.


Смачні страви до новорічного столу


Ковбасні трубочки
400 г вареної ковбаси, 2 скл. ядер волоських горіхів, 100 г майонезу, 1 лимон, 1 баночка горошку або кукурудзи, 3 зубчики часнику.
Горіхи перемолоти на м’ясорубці, додати до них натертий на тертці часник і майонез, ретельно вимішати. Лимон розділити начетверо і порізати тонкими скибочками. На кружальце ковбаси намастити шар горіхової маси, по центру смужкою викласти горох і 2-3 чверті лимона. Скрутити трубочкою і скріпити зубочисткою або шпажкою. Трубочки викласти пірамідкою на тарілку.

Царська запіканка
500 г печінки, 0,5 скл. манки, 0,5 скл. молока, 2 цибулини, 2 морквини, 1 яйце, 3 ст. л. сметани, сіль, перець.
Курячу печінку подрібніть у блендері. Додайте молоко, манну крупу, сіль, перець за смаком добре перемішайте і поставте у холодильник не менш ніж на 1 годину. Моркву натріть на великій тертці, цибулю поріжте кільцями, обсмажте на сковорідці в олії до напівготовності. Форму змастіть олією, викладіть половину печінки. На неї покладіть обсмажені моркву з цибулею. Потім покладіть другу половину печінки і добре розрівняйте. Запікати печінку у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці. Через 40 хв дістаньте печінку з духовки, залийте збитим яйцем зі сметаною і знову поставте запікатися на 20 хв. Коли печінка спечеться, її можна прикрасити тертим твердим сиром і зеленню.

Торт «Золотий ключик»
Для коржів: 7 яєць, 2,5 скл. борошна, 1 ч. л. (з гіркою) соди, 1,5 скл. цукру, 3 ст. л. какао, 1 скл. подрібнених горіхів, 2 ст. л. меду. Для крему: 200 г масла, 1 банка (370 г) згущеного молока (вареного), горіхи.
Спочатку збити яйця з цукром до утворення пишної маси. Додати соду, гашену оцтом, мед і ще раз добре збити. Додати борошно, какао і добре перемішати ложкою або міксером. Додати подрібнені ножем горіхи і ще раз добре все перемішати. Тісто за консистенцією нагадуватиме густу сметану. Розділити тісто на три рівні частини. Викласти одну частину тіста у форму для запікання, застелену пергаментом. Поставити форму в нагріту до 180 градусів духовку і випікати приблизно 10 хв. Спекти 3 коржі, залишити, щоб охолонули. Для крему збити масло до побіління. Продовжуючи збивати, поступово додавати варене згущене молоко. Коли коржі добре охолонуть, змастити кожен корж кремом і посипати подрібненими горіхами. Останній корж прикрасити подрібненими горіхами. Залишити торт для просочування коржів кремом на 3-6 годин у прохолодному місці.


Смачні страви до новорічного столу


Пісочні «змійки»
100 г масла, 1 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. борошна, 0,5 ч. л. ванільного цукру, 100 г чорного шоколаду, вишні без кісточок (зацукровані). Посипка для торта.
Всі компоненти, крім шоколаду й вишень, з’єднати, розмішати й покласти в кулінарний конус або звичайний пакет із плівки. Відрізати в нього кінчик і витиснути на змащене олією деко 8-10 змійок. Запікати в духовці 10 хв. Остудити. Шоколад розтопити, намалювати ним змійкам рот, брови і гребінь на спині. На шоколад приклеїти вишні і посипати присипкою.


Смачні страви до новорічного столу


Десерт із сиру з ананасами
400 г сиру, 200 г сметани, 200 г згущеного молока, 1 банка (400 г) ананасів, 25 г желатину, 50 г родзинок.
Ананаси можна відразу купити порізаними шматочками, так зручніше. Сік з ананасів злити, додати до нього желатин, добре розмішати і залишити на 1 годину. Поставити на водяну баню і розмішати до повного розчинення желатину. Родзинки залити окропом і залишити на 5 хв. Воду потім злити, а самі родзинки просушити на паперовому рушникові. Сир, сметану і згущене молоко добре перетерти блендером. Додати розчинений желатин із соком і ще раз добре перетерти блендером. Додати родзинки, порізані шматочками ананаси, все перемішати і висипати масу у силіконову форму. Поставити у холодильник на 3-4 години.

Цукерки «Домашній «Снікерс»
300 г сухого молока, 2 ст. л. како-порошку, 30 г масла, 50 г молока, 400 г горіхів (будь-яких), 1 скл. цукру.
Цукор, какао й рідке молоко змішати й, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли суміш закипить, зняти з вогню, додати подрібнені горіхи і масло. Перемішати й поступово додати сухе молоко. Вимішати тісто, що утворилося, до густої маси. Блюдо застелити харчовою плівкою. Із тіста зробити невеличкі кульки й викласти на блюдо. Накрити харчовою плівкою і на 2 год поставити в холодильник.


Смачні страви до новорічного столу


Морквяний рахат-лукум
800 г моркви, 8 ст. л. води, 300 г кукурудзяного крохмалю, 250 г цукру, 250 г ядер волоського горіха, 250 г кокосової стружки, 1 лимон.
Натерти дрібно моркву, додати цукор і тушкувати на середньому вогні в сотейнику, поки вона розм’якне і виділить сік. Ввести крохмаль і готувати при постійному помішуванні до загусання 30-40 хв. Додати цедру, подрібнені горіхи, перемішати і зняти з вогню. На деко покласти пергамент, на нього викласти суміш товщиною 2-3 см. Поставити в холодильник на ніч, потім нарізати шматочками і обваляти в кокосовій стружці.





Теги: черкаси, черкаська область, новорічний стіл, страви, рецепти, продукти


Черкаси наживо

День пухнастих та вусатих. 17 лютого частина Європи відзначаэ День котів. Журналісти познайомили глядачів із колоритними черкаськими чотирилапими.
Після танення снігу деякі черкаські вулиці перетворюються на ставки. На незаасфальтованих ділянках утворюються глибокі ями. Така ситуація виникла й
Поет із Ковалівки ...
Володимир Даник, RSS
Про свято Стрітення ...
Сергій Мошенський, RSS
Пісні чужої війни ...
Владислав Бедринець, RSS
Про кохання від мами ...
Юлія Фомічова, RSS
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o