Досягнення черкащан у світовому спорті 2016 року

Досягнення черкащан  у світовому спорті 2016 року

У травні черкащани гідно виступили на Кубку світу з кікбоксингу по версії «WAKO», що проходив у Будапешті (Угорщина). «Золото», два «срібла» та «бронзу» вибороли: Іван Ткаченко – І місце; Роман Щербатюк – ІІ місце; Олександр Василенко – ІІ місце; Артем Григоренко – ІІІ. За результатами виступів збірна команда України з кікбоксингу посіла 3 загальнокомандне місце. Участь у змаганнях взяли близько 40 країн.

У червні триатлоніст Олексій Сюткін здобув «золото» чемпіонату Європи з акватлону, що проходив у місті Шатору (Франція).

У червні в Австрії відбувся турнір серії IRONMAN, що традиційно складається з трьох етапів без перерви: заплив на 3,86 км, заїзд на велосипеді по шосе на 180,25 км і марафонський забіг на 42,195 км. На виконання дистанції учасникам дається 17 годин. 43-річний черкасець Віктор Земцев посів друге місце, поступившись восьмиразовому переможцеві цієї траси, бельгійцю Маріо Ванхонекеру.

Досвідчені спортсмени Олексій Нагуляк та Анатолій Калініченко у складі байдарки-четвірки здобули «золото» на дистанції 200 метрів на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное серед майстрів, що проходив у Тракаї (Литва).

У вересні Олександр Науменко привіз комплект нагород з чемпіонату світу з фунакоші шотокан карате, що проходив у м. Мумбай (Індія). Участь у змаганнях взяли 1500 учасників з 15 країн світу. У цих змаганнях Олександр тричі піднімався на п’єдестал пошани. Йому вдалося вибороти 1 місце у командних ката, 2 місце – ката та 3 місце в розділі куміте. Загалом збірній команді України вдалось завоювати 20 медалей.

17-літня Олександра Вакуленко з Лисянки у складі збірної України в жовтні взяла участь у чемпіонаті світу з панкратіону, що проходив у Грузії. Повернулася звідти із «золотою» медаллю.

У жовтні в Будапешті (Угорщина) відбувся чемпіонат Європи з дитячо-юнацького фітнесу. Анна Мельникова та Дар’я Корнієнко на змаганнях вибороли срібні нагороди. Завдяки вдалому виступу черкаських фітнесисток збірна команда України піднялась на третю сходинку європейського п’єдесталу пошани.

У лютому Дмитро Майдаков – учень колегіуму «Берегиня», спортсмен КДЮСШ «Вікторія» та ШВСМ (тренери: О. В. Піскун та А. В.Мальований) – у складі збірної команди України завоював золоту медаль на міжнародному турнірі з боксу серед юніорів 2000–2001 року народження, який відбувся у Гомелі (Білорусь). У цих змаганнях брали участь кращі боксери-юніори з Білорусі, України, Литви, Естонії, Чорногорії та Молдови.

Григорій Вовчинський виборов три бронзові нагороди та потрапив на п\’єдестал Кубку світу із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, який проходив у лютому в Німеччині.
А в березні Григорій на фіналі Кубку світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору, що проходив у місті Вуокатті (Фінляндія) виборов «срібло». Загалом у кубку змагалися спортсмени з 14 країн світу.

На Кубку світу з кульової стрільби для спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату Василь Ковальчук завоював два «срібла». Світова першість проходила в місті Бангкок, Таїланд. Загалом у змаганнях взяли участь 103 спортсмени з 30 країн світу.

Вихованець черкаської студії ірландського танцю «Irish breeze» Ілля Зарубін посів третє місце на чемпіонаті світу з ірландських танців. Щорічний чемпіонат Європи за версією міжнародної асоціації WIDA проходив у місті Брайтон (Англія).

Вихованки Народного художнього танцювального колективу «Вікторія» достойно представили Черкаси та Україну на 14-му чемпіонаті світу з сучасного танцювального спорту, який відбувся в Італії. Вікторія Сухенко, Дарина Яремчук, Анна Кузьменко, Вікторія Матковська, Анастасія Оніщенко, Анна Булищенко тричі сходили на п’єдестал пошани. Танцівниці завоювали 9 золотих, 9 срібних та 7 бронзових нагород.

Володимир Дорошенко виборов дві «бронзи» на чемпіонаті Європи з армспорту серед спортсменів-інвалідів, що проходив у столиці Румунії Бухаресті. У змаганнях взяли участь більше 400 спортсменів з 27 країн.

У вересні на чемпіонаті Європи з боксу серед жінок у вікових групах молодь та юніорки, що проходив у Туреччині, Анастасія Шпанюк стала третьою у ваговій категорії 75 кілограмів. Загалом участь у змаганнях взяли 150 учасниць з 21 країни Європи. За результатами змагань збірна команда України під керівництвом головного тренера Сергія Даниліва здобула 13 нагород.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x