ДОБРІ ІСТОРІЇ 2016 РОКУ

ДОБРІ ІСТОРІЇ 2016 РОКУ

Світ не без добрих людей, і 2016 рік яскраво переконує в цьому. Історії наших героїв доводять, щоб робити хороші вчинки, не треба великих статків, неймовірних талантів і надзвичайних можливостей. Важливо просто бути не байдужим і не проходити повз чужу біду. Читайте в «Усюдах…» розповіді про людей з великим серцем, які точно знають, як зробити іншого щасливим.

ПОРЯТУНОК НІГЕРІЙСЬКОГО
МАЛЮКА ХОУПА
У Нігерії маленького хлопчика, якому пізніше дали ім\’я Хоуп (Надія), викинули з дому його власні батьки, вважаючи дитя «чаклуном». Сумна історія трапилася в невеликому селі, Хоупу тоді виповнилося трохи більше року і після цього він ще 8 місяців виживав на вулиці лише завдяки допомозі перехожих.
Коли його побачила датчанка Аня Рінггрен Ловен, яка живе в Нігерії і допомагає покинутим дітям, малий був абсолютно виснаженим, брудним, зі шкірою, покритою виразками. Аня була вражена станом дитини, вона одразу напоїла хлопча водою, а потім відвезла в лікарню. І вже через два місяці мало хто міг упізнати в пухкому бадьорому малюку того самого «живого скелетика» на тонких ніжках.
Коли Аня опублікувала перші фото Хоупа в соцемережі, на рахунок її благодійної організації з усього світу небайдужі стали перераховувати гроші. Таким чином назбирався понад мільйон доларів.
Ці кошти будуть використані на утримання Хоупа та інших дітей у притулку, який заснувала Аня зі своїм чоловіком Девідом в Нігерії. Там живуть дівчатка і хлопчики, яких, як і Хоупа, вигнали з дому власні батьки. Зараз у спеціальному дитячому центрі Ані живуть 35 дітей різного віку: від однорічного Фелікса, до 14-річних підлітків. Вони отримують їжу, медичну допомогу, одяг і житло. Всі старші діти відвідують школу. У січні фонд Ані також почав будівництво великого дитячого будинку, а ще в планах у них побудувати свою клініку для лікування дітей.

ПОВЕРНУВШИ ГАМАНЕЦЬ ІЗ ГРІШМИ,
БЕЗДОМНИЙ ТАЄЦЬ ОТРИМАВ
ЖИТЛО І РОБОТУ
Наступна історія про 44-річного бездомного з Таїланду на ім\’я Варалоп. Підібравши на станції метро дизайнерський гаманець, він не спокусився на його вміст, а поспішив повернути власнику. І це незважаючи на те, що в гаманці було 20 тис бат ($ 580) і кредитні картки, а в самого бездомного чоловіка – лише копійки, яких навряд чи вистачило б навіть на їжу.
Замість того, щоб витратити знайдені гроші на свої потреби, Варалоп відніс знахідку в поліцію, яка встановила господаря гаманця. Ним виявився 30-річний власник фабрики Нііті Пангкраньос, якого приголомшила чесність бездомної людини. «Якби я опинився на його місці, то навряд чи повернув би гаманець», – зізнався підприємець.
Щоб віддячити, Нііті спершу запропонував Варалопу гроші, але вирішив, що цього буде недостатньо. Тому він дав чоловікові роботу на своїй фабриці, а також надав службову квартиру. Тепер колишній бездомний заробляє 11 тис бат ($ 317) на місяць, і йому більше не доводиться ночувати в підземці.
– Я вдячний, що мені дали шанс змінити життя на краще, – каже Варалоп. – Тепер у мене є своє чисте ліжко, і я по-справжньому щасливий.

ЧОЛОВІК НА АЛТАЇ ВРЯТУВАВ
З ОПОЛОНКИ ПОТОПАЮЧОГО ЛОСЯ
Житель Барнаула Іван Драчев, повертаючись з риболовлі зі своїм собакою, врятував молодого лося, який провалився під лід і ніяк не міг вибратися з пастки.
Чоловік уже практично дійшов до переходу протоки, коли помітив якийсь рух. Він подумав, що провалився рибалка.
– Так швидко я на лижах ще не бігав, ніби всередині відкрилася якась суперсила. На півдорозі зрозумів, що під кригою опинилася не людина, а тварина. Підійшов ближче, а там – молодий лось. Провалився чітко посередині протоки, глибина там півтора-два метри, приблизно хвилин сорок він уже борсався, але видно було, що замерз, іноді підпливав і клав морду на лід, – розповів чоловік.
Іван зателефонував дружині, щоб викликала рятувальників, а потім – батькові з проханням принести мотузку і сокиру. Співробітники МНС, за словами чоловіка, рятувати тварину відмовилися, тоді він зробив ласо і з третьої спроби закинув на шию лося.
– Почали тягнути, тварина вдало перевернулася на бік, закинувши передні копита на лід. У такий спосіб протягли його метрів двадцять. Під берегом лось ще раз провалився, але нам вдалося виштовхати бідолаху на сушу, – переказує історію порятунку рибалка. – Діставшись берега, лось на подив лежав сумирно – був аж надто втомлений і наляканий пережитим.
А ще тварина замерзла і сильно тремтіла. Чоловік розтирав його, зігріваючи.
– Неймовірні відчуття, коли присів поруч, а він поклав мені на коліна морду і тихо сопів, – додає рятівник.
Незабаром тварина прийшла до тями, встала на ноги. Рибалка сфотографувався з ним на пам\’ять і відпустив, зрізавши мотузку. Лось пішов углиб острова, а пес проводжав його ще 50 метрів.

СУСІДИ ВІДРЕМОНТУВАЛИ
БУДИНОК СТАРЕНЬКОЇ ВЧИТЕЛЬКИ
Енн Гленсі – колишня вчителька на пенсії, якій належить дуже старенький будинок. З роками він практично почав розвалюватися, тож господині загрожував штраф: аж 3 тисячі доларів на день, поки вона не зробить ремонт і не прибере на ділянці. На жаль, у Енн не було ні коштів, ні сім\’ї або друзів, готових допомогти в скрутну хвилину. Вона була в розпачі, але одного разу сталося щось зовсім несподіване: у себе на обійсті Енн побачила молодих людей, які прийшли ремонтувати її дім.
«Добрими ельфами» виявилися Адам і Крістін Полемус – сусіди старенької, які переїхали в місто Хемілтон 5 років тому. Вони подружилися з Енн і прагнули допомогти жінці. Багато разів пропонували оплатити ремонт, але горда Енн відразу міняла тему. Цього літа молода пара вирішила взяти ситуацію в свої руки. Замість того, щоб поїхати у відпустку, вони покликали друзів і сусідів та заходилися лагодити хатинку.
Роботи було дуже багато: щоб привести будинок в належний вигляд, волонтери працювали кожні вихідні протягом усього літа. А вдячна Енн пекла своїм рятівникам морквяні пироги і приносила апельсиновий сік.
До кінця літа будинок був відремонтований і пофарбований, а трава на ділянці – підстрижена. Виконану роботу фахівці оцінили приблизно в 10-15 тисяч доларів, але її зробили безкоштовно люди з величезними серцями.

СТЮАРДЕСА ПРИХИСТИЛА ПСА,
ЯКИЙ ЦІЛИХ 6 МІСЯЦІВ ЧЕКАВ ЇЇ
БІЛЯ ДВЕРЕЙ ГОТЕЛЮ
Німецька стюардеса Олівія Сіверс часто літала в Буенос-Айрес і одного разу познайомилася там з найвідданішим псом на світі. Уперше Олівія зустріла дворнягу біля дверей готелю 6 місяців тому. Вона погодувала тваринку й почухала спинку. Й з тих пір пес, якому дівчина дала кличку Рубіо, став чекати її кожного приїзду в Буенос-Айрес.
Вона навіть знайшла для нього новий будинок, але Рубіо втік звідти, щоб знову вартувати Олівію біля дверей готелю. Така відданість вразила дівчину, тож у наступну поїздку вона вирішила забрати тварину до Німеччини. Тепер пес оточений турботою і любов\’ю, а ще – абсолютно щасливий в новому домі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x