9 черкащан захищали честь України на Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо

9 черкащан захищали честь України на Олімпійських  та Паралімпійських іграх в Ріо

Цього року на Олімпіаді в Ріо де Жанейро змагалося двоє черкащан – стрілок Сергій Куліш та легкоатлетка Наталія Золотухіна.
Сергій став першим українцем, який здобув нагороду на Іграх, виборовши «срібло» у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м із результатом 204,6. Інші результати Сергія Куліша на Олімпіаді:
– 14 місце – чоловіки, 50 м, гвинтівка з трьох положень, результат – 1171;
– 32 місце – чоловіки, 50 м, гвинтівка лежачи, результат – 620,5.
Тренери – Віктор Нагній, Наталя Чепурна, Ірина Дудник.
Наталя Золотухіна (легка атлетика / метання молота) посіла 31 місце з результатом 56,96 м. Тренер – Анатолій Тихомиров.
Паралімпійці привезли з Ріо 3 нагороди. Зокрема, черкаський стрілок Василь Ковальчук завоював «золото» в стрільбі з 10 метрів із пневматичної гвинтівки лежачи у вправі R-5, в категорії SH2-мікс. Спочатку він виграв кваліфікацію з результатом 637.1, що відтепер є новим паралімпійським рекордом, а згодом встановив паралімпійський рекорд для фіналів – 211.7 балів. Василь Ковальчук випередив корейця Кіма Геунсо всього на півбала. Третє місце зайняла американка Маккена Дахл (189.5). Відзначимо, що на Паралімпіаді в Лондоні Василь Ковальчук теж завоював золоту нагороду.
Богдан Кулинич здобув «золото» в складі збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. У фіналі наша команда переграла збірну Ірану з рахунком 2 : 1, а у півфіналі розгромила Нідерланди 4: 0.
Роман Данилюк штовхнув ядро на 15,94 метрів у категорії F12 (друга з трьох категорій незрячих спортсменів), завоювавши «бронзу», яка, до речі, стала першою для України медаллю Паралімпійських ігор.
Також у Паралімпіаді взяли участь Олександр Дорошенко (легка атлетика, результат 44,81 м, посів 6 місце на Паралімпійських Іграх в Ріо), Максим Жук, Олександр Білоножко, Ірина Яринка (академічне веслування).

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x