Зловмисників, які познущалися над гіпсовим розп’яттям в Умані, затримали

Зловмисників, які познущалися над гіпсовим розп’яттям в Умані, затримали

Зловмисниками виявились троє осіб, двоє з яких рідні брати – громадяни держави Ізраїль, особа третього встановлюється. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України та особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ГУ НП у Черкаській області.

Як раніше повідомлялося, в переддень Нового року в Уманs було скоєно зухвалий злочин – пошкоджено гіпсове розп’яття Ісуса Хреста, встановлене на дерев’яному хресті, який знаходився біля місцевого ставу. Інформація було відразу зареєстрована, на місце події виїхала слідчо-оперативна група та керівництво Главку поліції.

Це вже вдруге протягом місяця чиняться незаконні дії, які призводять до розпалювання релігійної ворожнечі. Тому затримання зловмисників, причетних до кримінального правопорушення стало справою честі для працівників поліції.

Відразу з числа співробітників Уманського відділу поліції створили слідчо-оперативну групу, яка займалася виключно вказаним правопорушенням. Протягом декількох годин копіткої роботи правоохоронці у новорічну ніч відшукали молодиків, причетних до правопорушення. Ними виявились два брати 18 та 16 років, громадяни держави Ізраїль. На даний час тривають заходи зі встановлення третьої причетної особи.

Особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За вчинення таких дій передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Також варто зазначити, що працівники поліції продовжують проводити комплекс заходів, спрямованих на встановлення осіб, які 21 грудня минулого року вчинили незаконні дії на могильному комплексі «Цадика Нахмана» та за фактом яких триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їхрасової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x