Генеральне прибирання організму: 10 корисних звичок

Генеральне прибирання організму: 10 корисних звичок

Малорухливий спосіб життя, неправильне харчування і шкідливі звички призводять до того, що в організмі накопичуються токсини. І як би добре не працювали печінка, нирки і лімфатична система, вони не завжди можуть впоратися. Щоб допомогти їм, слід раз на три місяці протягом тижня дотримуватися 10 простих правил. Деякі з них цілком можуть стати і постійною корисною звичкою.

1. Починайте день зі склянки теплої води з лимоном. Напевно, всі чули про це правило. Але підходить воно лише тим, у кого немає проблем зі шлунково-кишковим трактом. Інакше пийте воду без лимона. Вода з лимоном змиває токсини і залишки їжі зі стінок шлунка і кишківника, стимулює роботу печінки і прискорює обмін речовин. До того ж, поповнюється баланс вологи в клітинах, а вітамін С і антиоксиданти лимонного соку допомагають печінці включити захисні функції.

До речі, температура води має значення. Холодна рідина зранку стане шоком для організму, який ще тільки прокидається, і замість того, щоб активізувати обмін речовин, заблокує його.

2. Стимулюйте роботу нирок за допомогою настою кульбаби. Нирки фільтрують кров цілодобово, видаляючи з неї непотрібні речовини і регулюючи об’єм рідини в організмі. Як поліпшити їхню роботу? Парамедики радять регулярно пити настій із кульбаби, розмарину, кропиви і рутки. У 500 мл гарячої води потрібно заварити по пучці сушеного листя кожної рослини.

3.Щоб ефективно очистити травний тракт, потрібно на 3-5 днів (а ще краще – на тиждень) викреслити з меню м\’ясо, яйця, каву, шоколад, цукор, борошняні та молочні продукти. Основою раціону повинен стати білий рис, в який можна додавати сирі або свіжі овочі, морепродукти і горіхи, а також сухофрукти і яблука. Завдяки високому вмісту калію рис ефективно виводить токсини і надлишки солі.

4. Два рази на тиждень приймайте детокс-ванну, додавши у воду сіль із сульфатом магнію або магнезією. Цей спосіб допомагає позбутися від шлаків, а також поповнити запас мінеральних речовин в організмі. Розчиніть у теплій воді 2 склянки сульфату магнію (з розрахунку на стандартну ванну і вагу дорослої людини більше 45 кг), додайте склянку харчової соди і чверть склянки морської або гімалайської солі, стільки ж яблучного оцту і ароматичні масла за бажанням.
У ванні потрібно перебувати від 20 до 40 хвилин, при цьому важливо мати під рукою склянку прохолодної чистої води (вам точно захочеться пити) і стежити за реакцією організму. Через кілька хвилин ви почнете потіти. Це означає, що організм позбавляється від токсинів. Якщо вам стане занадто жарко, додайте холодної води. Виходьте з ванни акуратно і повільно. Загорніться в теплий халат і попийте води.

5. Відлущуйте шкіру тіла за допомогою скрабу і жорсткої щітки. Видаляючи з поверхні шкіри омертвілі клітини, ви видалите всі шкідливі речовини, які на ній скупчуються, а також покращите клітинне дихання і допоможете лімфатичній системі очищувати тіло. Можна скористатися готовим скрабом з магазину або приготувати його самостійно, змішавши використану кавову гущу, мед і олію.

6. Пийте на ніч ромашковий чай. Це улюблений секрет багатьох француженок. Чашечка настою ромашки за годину-дві перед сном зробить відпочинок спокійнішим. До того ж ромашка покращує травлення, позбавляючи від відчуття тяжкості в шлунку.

7. Відмовтеся від цукру і солі або мінімізуйте їхнє споживання. Щоб звичні страви не здавалися надто нудними, приправляйте їх спеціями і прянощами.

8. Додавайте до страв насіння або олію фенхелю. Це додасть салатам, супам і гарячим стравам пікантний аромат і допоможе очистити організм. Фенхель покращить роботу травної системи, знизить рівень цукру в крові, тонізує, допоможе роботі печінки, нирок і селезінки.

9. Більше рухайтеся. Фізичне навантаження підсилює ефект будь-якої дієти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x