На Кам’янщині вандали пошкодили 10 могил

На Кам’янщині вандали пошкодили 10 могил

Про крадіжку хрестів з кладовища повідомили місцеві мешканці. За наругу над могилами правопорушникам повідомлено про підозру та поміщено до СІЗО. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Головного Управління Нацполіції у Черкаській області.

До поліції від жителів одного із сіл Кам’янського району надійшло повідомлення, що на кладовищі невідомі понівечили могили та викрали залізні хрести. Дану подію було зареєстровано, на місце події відразу направлено слідчо-оперативну групу.

На Кам’янщині вандали пошкодили 10 могил
Працівники поліції у сільському пункті прийому металобрухту виявили 7 металевих хрестів. Під час спілкування з поліцейськими працівник пункту повідомив, що хрести принесли місцеві жителі.

Ними виявилися троє неодноразово раніше судимі за крадіжки та грабежі 33-річні безробітні жителі села. Громадян було відвідано за місцем проживання. Зловмисники зізналися в скоєному та повідомили, що за здані металеві хрести вони отримали близько 400 гривень, за які купили алкогольні напої та цигарки.

Вандалам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого з корисливих чи хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України. Двом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та поміщено в СІЗО.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x