Як уникнути вірусів у людних місцях

Як уникнути вірусів  у людних місцях

Там, де багато людей, – багато мікробів. Тому в людних місцях та громадському транспорті люди найчастіше заражаються грипом і застудою. Щоб зменшити ризик зараження, скористайтеся деякими нехитрими порадами.

1
Уникайте годину пік
Якщо у вас є така можливість, уникайте користування громадським транспортом у години пік. Саме в цей час збирається максимальна кількість людей.

2
Користуйтеся маскою
Якщо боїтеся підхопити вірус грипу, надягайте її в громадському транспорті. Не варто цього соромитися, під час епідемії так роблять багато. Пам\’ятайте, що ваша безпека понад усе. Не забувайте міняти маску кожні 1-4 години. Для додаткового ефекту маску можна просочити водним розчином ефірної олії сосни.
3
Одягайте рукавички або рукавиці
Поручні в громадському транспорті – це розплідники бактерій. Віруси здатні залишатися активними на твердій поверхні протягом декількох діб. Одягайте в громадський транспорт рукавиці і тільки в них торкайтеся до поручнів.
4
Дезінфікуйте руки
Після поїздки в громадському транспорті, прийшовши на роботу або додому, відразу ж помийте або продезінфікуйте руки. Не торкайтеся брудними руками до обличчя. Рукавиці теж намагайтеся прати хоча б 1 раз на тиждень.

5
Обробіть слизову носа і горла
В аптеках продається багато сольових розчинів для носа і горла. Перед тим, як вийти на вулицю, або ж перед поїздкою бризніть розчином по 1 разу в кожну ніздрю і 1-2 рази в горло.

6
Спеції
Під час поїздки в транспорті жуйте шкірку мандарина або лимона. Такий метод знищує віруси, які потрапляють у носоглотку.

7
Використовуйте ароматичні олії
Носіть з собою хустку, змочену маслами лаванди, полину і ялиці. Коли хтось чхає або кашляє поруч, прикладайте до носа хустинку. Речовини, що містяться в цих маслах, вбивають мікробів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x