На Черкащині готуються прибирати дороги в екстремальному режимі

На Черкащині готуються прибирати дороги в екстремальному режимі

На Черкащині очікується різке похолодання зі снігопадами. За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у зв’язку з вторгненням арктичного повітря та активізацією південних циклонів 6-7 січня очікується ускладнення погодних умов: 7 січня – помірний сніг, вдень місцями сильний, на дорогах ожеледиця. Крім того, в Черкаській області очікується різке зниження температури: вночі та вдень до -10..-15 морозу, 7 січня вночі до -14..-19 морозу. Похолодання також супроводжуватиметься опадами у вигляді снігопадів, місцями з хуртовинами та посиленням вітру до 15-22 м/с. На дорогах місцями ожеледиця. 8-9 січня в Черкаській області утримається холодна погода з температурою вночі -15..-20 морозу, вдень -9..-14 морозу, проте опади послабшають і припиняться. На дорогах – ожеледиця. Незважаючи на погодні умови автодорожники області переконані, що зможуть впоратися з ситуацією. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

У разі погіршення погодних умов, Служба автомобільних доріг у Черкаській області попереджає про можливість введення обмежень руху транспорту на певних ділянках автошляхів області загального користування для упередження створення аварійних ситуацій.

В той же час, дорожні служби області продовжують працювати у режим цілодобового чергування і готові до роботи за будь-який погодних умов. Станом на ранок 5 січня у черговому режимі перебували 77 одиниць техніки та 107 працівників ДП «Черкаський облавтодор».

Служба автомобільних доріг у Черкаській області наголошує, що під час роботи снігоприбиральної техніки водії транспортних засобів мають забезпечити безперешкодний рух спецтехніки та не створювати заторів.

При погіршенні погодних умов закликають водіїв та перевізників по можливості утриматись від поїздок. Також варто планувати дальні поїздки у світлу пору доби та слідкувати за технічним станом автотранспорту. При нагальній потребі водіям великовантажних транспортних засобів мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати. В зимовий період на дорогах області діє 42 пункти відстою для великовантажного транспорту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x