Уманський учитель хімії пише портрети

Уманський учитель хімії пише портрети

Молодий учитель хімії ЗОШ № 7 Олег Горбатюк на перервах між уроками займається… малюванням портретів. Уже близько 200 його робіт прикрашають квартири його учнів та колег. Знання з хімії художнику допомагають при реставрації картин та змішуванні фарб.

Про це повідомляє «Вечірня Умань».

Від двох днів до двох тижнів Олег витрачає на створення одного портрета. Все залежить від складності роботи: техніки та розміру.
– Малювати мені подобалося завжди . На гурток з малювання до будинку дитячої творчості я почав ходити в 9 класі з другом за компанію, – розповідає Олег Горбатюк . – Я обожнюю малювати портери. Майже всіх друзів та знайомих перемалював. Часто до мене звертаються з проханням створити портрет і незнайомі мені люди.

Малює Олег переважно вночі. Дружина не ревнує його до роботи, а маленька донечка навпаки допомагає та бере приклад із татуся.
– Люблю створювати чорно-білі портрети, вони здаються мені більш чуттєвими, проте і в кольорі зараз пробую, – ділиться з нами Олег.
Не даремно художник навчався на вчителя хімії. Адже саме знання із цього предмету допомагають йому зараз в його творчій роботі.
– Одного разу мій друг попросив відреставрувати картину, – розповідає Олег – От тут мої знання з хімії і пригодилися при виборі та змішування фарб. Про власну виставку художник лише замислюється, проте його учні та колеги вже давно мріють відвідати її.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x