«Оберіг» радо вітали в селах Катеринопільщини

«Оберіг» радо вітали в селах Катеринопільщини

Напередодні Новорічно-Різдвяних свят самодіяльний ансамбль «Оберіг», створений за ініціативою голови Катеринопільської районної організації ветеранів Миколи Поліщука, завітав з концертами у декілька населених пунктів району. У його виконанні лунали різнопланові пісні — жартівливі та ліричні українські народні, сучасних авторів патріотичної тематики, а також ті, які нагадували слухачам старшого та середнього поколінь роки їхньої молодості.

Щирими оплесками зустрічали виступ ансамблю у Киселівці, куди цей гурт завітав уже не вперше. Заслуховувалися киселівчани голосами Тамари Приймак, Галини Петракової, братів Миколи та Івана Поліщуків, Галини Юрченко, Лариси Степаненко, Григорія Медянівського, подружжя Ольги та Олександра Луцишиних. А, коли Ліна Артикула читала гуморески, глядачі просто не могли стримати сміху.
Через декілька днів шлях аматорів сцени проліг у Бродецьке. І, хоч в залі сільського будинку культури було не досить комфортно через холод, ті жителі села, які прийшли на концерт «Оберегу», здається, цього й не помічали. Після кожної пісні вони дарували самодіяльним артистам теплі оплески.

Після закінчення концерту автор цих рядків попросив поділитися враженнями місцевих жителів. Ось що, зокрема, сказала пенсіонерка Валентина Іваненко:
− Дуже задоволені таким змістовним концертом, який нам подарував ансамбль «Оберіг» За цих майже півтори години його виступу ми навіть не змерзли, настільки душевними і теплими були їхні пісні.

Її односелець Олексій Буйний додає:
− Після того, як я залишився сам, навіть телевізора рідко дивлюся, обрид він мені. А тут прийшов на концерт, побув між людьми, послухав пісні і душу розвеселив.
Бродецький сільський голова Микола Білоус:
− Дозвольте низько вклонитися Миколі Марковичу Поліщуку, який створив цей колектив, зібрав у ньому талановитих людей поважного віку, для яких пісня це не просто захоплення, а частинка їхнього життя. На моє переконання, голова районної ради ветеранів це серце «Оберегу», а художній керівник ансамблю Олександр Миколайович Луцишин — його душа. Саме їхнє прагнення і бажання основа того, що в районі з’явився такий неповторний колектив, якому до снаги підкорити навіть великі концертні зали.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x