У Кам’янці відзначили День визволення міста

У Кам’янці відзначили День визволення міста

73 роки минуло від того далекого зимового дня, коли перед очима бійців радянської армії з’явилися перші околиці нашого рідного міста. Військами 4-ої гвардійської армії генерала О.І.Рижова та 5-ої гвардійської танкової армії під командуванням генерала-полковника П.О. Ротмістрова було звільнено від нацистів місто Кам’янка. 10 січня 1944 року довгождана воля прийшла на нашу рідну кам’янську землю.

З нагоди 73-ї річниці визволення міста від нацистських загарбників відбувся мітинг та покладання квітів до Обеліска слави, в якому взяли участь міський голова Володимир Тірон, ветерани Великої Вітчизняної війни, громадськість міста, представники ЗМІ та інші.

У своєму виступі голова ГО «Кам’янська районна організація ветеранів України» Олексій Засядько зазначив:
− Ця важлива дата – добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував місто в повоєнні часи. Дорогі ветерани, саме Вам нинішнє й майбутні покоління зобов’язані життям, а наша Вітчизна – своїм існуванням. Доземний уклін і безмежна шана вам за все, що довелося пережити, винести і звершити. У величний і радісний день ми низько схиляємо голови перед братською могилою, де сплять вічним сном більше двохсот воїнів, які полягли в смертельному двобої з фашистами за визволення кам’янської землі. У районі проживає 1108 ветеранів, а тих, хто визволяв рідне місто – лише двоє – житель с. Косарі Юхим Максимович Іщенко та Іван Климович Скляренко. Бажаю мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя вам і вашим родинам.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у тяжкі роки та поклали квіти до Обеліска слави.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x