Рятувальники стверджують, що пункти обігріву – не їхня зона відповідальності

Рятувальники стверджують, що пункти обігріву – не їхня зона відповідальності

Із 24-ох пунктів обігріву в Черкасах офіційно працює лише 21. Три інші попередньо планували розміщувати у державних пожежно-рятувальних частинах, але представники Управління ДСНС у Черкаській області звернулися до міської влади з офіційним листом про те, що пункти обігріву – не їхня зона відповідальності. Хто ж має обігрівати змерзлих черкащан, і як це робиться – дізнавалися журналісти «Нової Доби».

− Пункти обігріву працюють у нас при комітетах самоорганізації населення та кількох адмінбудівлях − Територіальному центрі соціального захисту та адміністративній будівлі праці та соціального захисту. Графік їх роботи – з 8 до 17-ї. Якщо в КСНах відбуваються якісь заходи, то вони працюють як пункти обігріву і довше – до 8-ї чи й навіть 10-ї вечора. У найбільші морози 1-ша і 3-тя лікарні працювали також як цілодобові пункти обігріву, − коментує начальник управління цивільного захисту департаменту ЖКГ Черкаської міської ради Андрій Саленко. – Загалом з 3-го по 10 січня у Черкасах послугами пунктів обігіріву скористалися 153 особи. Лише з 7-го по 9-те січня до пунктів обігріву у КСНах завітало 38 осіб.

Андрій Саленко дивується, чому представники ДСНС у Черкасах, на відміну від інших областей, не розгортають стаціонарних пунктів обігріву пожежно-рятувальних частинах. Натомість, речник начальника ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко переконує, що встановлювати пункти обігріву – це не робота рятувальників.

− Розгортання стаціонарних пунктів обігріву у парках та пожежно-рятувальних частинах – це була наша власна ініціатива, яка не регламентувалася жодними нормативними документами. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, пункти обігріву – це зона відповідальності місцевих органів самоврядування. І лише в їхній компетенції розгортати ці пункти та визначати їхнє розташування і графік роботи. На цьому, до речі, нещодавно наголошував і Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, − пояснює Костянтин Проценко. – Рятувальники ж розгортають пересувні мобільні пункти обігріву у разі виникнення значних заторів чи проведення ремонтних робіт для обігріву людей, що потрапили в «снігову пастку», власне рятувальників та ремонтників.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x