На Шполянщині вітали двох ювілярок

На Шполянщині вітали двох ювілярок

10 січня 2017 року за дорученням голови Шполянської райдержадміністрації Володимира Потапенка ювілярок привітали заступник голови райдержадміністрації Ольга Шпиця та голова районної організації ветеранів війни та праці Володимир Пустовіт. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

1 січня 2017 року день народження святкувала Марія Варяниця. Народилася іменинниця в с. Товмач, Шполянського району. Пережила два Голодомори та війну. Зі сльозами на очах згадує ті страшні роки, коли доводилося з батьками ділитися кусочком хліба, як в малолітньому віці доводилося носити снаряди, посів матеріали, як мати ховала зерно від рідного кума, щоб прогодувати дітей. Трудова її діяльність пройшла в колгоспі села Товмач, працювала в торгівлі, а останні 18 років пропрацювала секретарем в Шполянському УТОС.

У 1948 році вийшла заміж за лісника та народили з чоловіком двох синів. На сьогодні ювілярка пишається своїми дітьми, трьома онуками та трьома правнуками. Марією Варяницею опікується її син Володимир, який не полишає матір в тяжкі хвилини. З радісними обличчями родина приймала вітання від керівництва Шполянщини. Ювілярка пообіцяла, що на сторіччя обов’язково запросить шанованих гостей.

На Шполянщині вітали двох ювілярок

8 січня 2017 року ювілей відзначала Марина Тутик. Сама ювілярка народилася в с. Мар’янівка Шполянського району. Сьогодні проживає з донькою та зятем, котрі піклуються про люблячу матір, бабусю та прабабусю. У 9 років залишилася сиротою. Закінчила 4 класи Мар’янівської школи. З 14 років працювала на цукровому заводі в селі. З 17-ти річного віку Марина Микитівна потрапила на фронт. Повернувшись на рідну землю пішла працювати до місцевого колгоспу, потім поїхала до Києва випробовувати долю, працевлаштувалася там офіціантом та недовго довелося їй підкоряти столицю. Лікарі повідомили, що батько сильно нездужає, і їй довелося повернутися додому. Марина Микитівна спробувала всі методи, відшукала всіх необхідних спеціалістів і врешті решт «спасла» батька та доглянула його до 80-річчя. Мати іменинниці відвідувала церковний хор. Марина Тутик до сих пір пам’ятає мамину колядку, яку нам і проспівала.
У сьогоднішній час, коли вже фізичні можливості дещо обмежені, ювілярка проводить більшість часу у молитві за дітей та всіх рідних. Родина вірить, що це допомагає та підтримує їх усіх.

Незважаючи на нелегке дитинство та життя, обидві ювілярки завжди перебувають у гарному настрої, переповнені оптимізмом та вірою в краще.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x