Серед переможців Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел-2016» – черкащани

Серед переможців Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел-2016» – черкащани

Учасники з Корсунщини, Звенигородщини та Христинівщини стали переможцями та призерами Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел-2016». Загалом на конкурс надійшло 162 роботи, повідомляють в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Згідно Порядку проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу передбачено 7 категорій, за якими визначаються переможці конкурсу. Разом з тим було вирішено у 2016 році об’єднати деякі категорії та оцінювати роботи і визначати переможців за наступними чотирма категоріями:
1. Представник місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства;
2. Колективи земле- і водокористувачів;
3. Екологічні товариства і гуртки загальноосвітніх, вищих, професійно-технічних навчальних закладів та позашкільних закладів;
4. Окремі групи громадян, громадяни (індивідуальні учасники).

Визначили одне перше, одне друге та два третіх місця у межах кожної категорії робіт. Крім цього вирішили забезпечити нагородження заохочувальними відзнаками 10 робіт із загального переліку, які не отримали призових місць.
Отож, у номінації «Окремі групи громадян, громадяни (індивідуальні учасники)» ІІІ місце здобула корсунчанка Антоніна Старенька з роботою «Джерела ландшафтного парку Корсуня-Шевченківського».
У категорії «Екологічні товариства і гуртки загальноосвітніх, вищих, професійно-технічних навчальних закладів та позашкільних закладів» ІІІ місце отримав Екологічний гурток «Юний дослідник» Великосевастянівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Христинівської районної ради Черкаської області.
Заохочувальний призом відзначили Неморозьку загальноосвітню школу І – ІІ ст. Звенигородської районної ради.
Відзначимо, переможці конкурсу отримують дипломи та цінні подарунки від організаторів. Для 1, 2 та 3 категорії переможці отримують: за І місце – фотоапарат, за ІІ місце – мікрохвильова піч, за ІІІ місце – електрочайник. Для 4 категрії: за І місце – планшет, ІІ місце – жорсткий диск 1TB, ІІІ місце – музичний центр.

Автори кращих робіт, що не зайняли призові місця – отримують заохочувальні призи – USB флеш-носій 64 Гб.
Відзначимо, у 2016 році щорічний Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел» проводився Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета» на замовлення Міністерства екології та природних ресурсів України.Загалом конкурс започатковано в 2001 році на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2001 р. № 51 з метою об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення стану джерел, водойм і річок України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x