В області очікують на представника Корпусу Миру

В області очікують на представника Корпусу Миру

Підготовка цікавих проектів та їхнє втілення, активізація громади та адвокація, проведення фандрейзингових кампаній та робота з представниками малого бізнесу – цими та іншими питаннями має опікуватися волонтер Корпусу миру. Можливість залучення таких спеціалістів до Черкащини днями обговорили в ОДА. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Нині в Україні працюють 37 волонтерів Корпусу миру, говорить керівник проекту «Розвиток громад» Корпусу миру США в Україні Роман Олексенко. Надалі передбачається, що їхня кількість у країні буде значно більшою.
– Працюючи на посаді керівника проекту, зіткнувся з тим, що не в усіх областях України адекватно представлена кількість волонтерів Корпусу миру, – зауважує Роман Олексенко. – В одних регіонах їх більше, скажімо, у Львівській чи Вінницькій областях, тоді як на Черкащині – жодного. На жаль, мало організацій та установ виявляють ініціативу, щоб скористатися з цього унікального досвіду. Хоча волонтери, які працюють в Україні за проектом «Розвиток громад», займаються якраз тим, чим почала опікуватися держава не так давно. Зокрема, й децентралізацією.

Волонтер Корпусу миру – це людина з вищою освітою та професійним досвідом. Він – своєрідний магніт для молодих активістів та потенційних інвесторів. Головне, аби волонтери по приїзді на Черкащину були забезпечені насамперед роботою, необхідними умовами для праці та місцем проживання. Повну зайнятість та цікаву роботу для іноземних спеціалістів обіцяють в ОДА.

– Без роботи такий фахівець у нас не залишиться, оскільки облдержадміністрація обмежена в ресурсах, а завдань – вистачає, як і бажаючих навчатися і розвиватися, – запевняє заступник очільника області Ярослав Березань. – Особливо зважаючи на те, що нині у нас тривають процеси з утворення об’єднаний громад. Наші громади обізнані з перевагами децентралізації, але не знають як досягти цього на практиці. І саме роз’яснювальна робота може бути одним з напрямків діяльності волонтера Корпусу миру. Також у нас, завдяки діяльності наших громадських активістів, вистачає людей, які починають цікавитися розвитком суспільства. Втім для них подекуди не вистачає корисної інформації. Тож активізація й навчання громадянського активу нам також потрібна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x