Чи потрібен Черкасам притулок для ночівлі безхатченків?

Чи потрібен Черкасам притулок для ночівлі безхатченків?

Обігрів за розкладом. Так у Черкасах пропонують рятуватися тим, хто того найбільше потребує у лютий мороз, – безхатькам. За графіком із 8-ї ранку до 16-ї вечора працює більшість із 24 пунктів обігріву у місті. Водночас найнебезпечніший час для людей, що не мають теплого дому і можуть стати жертвами морозу, вночі. ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» занепокоєна ситуацією, що виникла на вулицях міста, однак Центр реінтеграції безпритульних, що діє при організації, не може обігріти усіх: постає проблема з приміщенням, наголошують у прес-службі установи.

– Від початку погіршення погодних умов до нашого Центру реінтеграції безпритульних поліція та «швидка» все частіше доставляють безхатьків, які замерзають на вулиці від морозу. Центр надає притулок і допомогу людям, що цього потребують, однак, щоб залишитися на ніч, безпритульний має пройти медичне обстеження. Зазвичай, вони відмовляються і знову відправляються на мороз. А окремого приміщення, де б можна було надати притулок необстеженим особам Центр реінтеграції, на жаль, не має, – розповідає фахівець організації Олексій Сорокін.

Як зазначає голова правління «Від серця до серця» Наталія Несват, якщо не підійти до вирішення цього питання системно, то місто щораз стикатиметься з проблемою безпеки людей, які опинилися на вулиці під час зимових похолодань.
– Ми вважаємо, що якщо не створити в Черкасах місце, де людина, яка опинилась на вулиці, в будь який час зможе отримати притулок, не зважаючи на наявність медичного обстеження, то кожної зими місто матиме за проблему смертність безхатченків від холоду, – зауважує Наталія Не сват. – Нехай це був би формат «нічліжки», але так ми врятуємо багато людей, які наражаються на небезпеку під час зимових холодів.

Центр реінтеграції для безпритульних на базі ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» діє уже 5 років. За цей час організація отримала досвід роботи у цій галузі й «виховала» фахівців, які могли б працювати з цією категорією людей. А Черкасам просто необхідний притулок, де безхатьки можуть лишитися хоча б на «нічліжку» у складні погодні умови. Тому ми звертаємося до місцевої влади із проханням допомогти у створенні такого притулку або ж облаштування прихистку для безхатьків.

Тож благодійники запрошують до діалогу щодо цієї пробелеми Олександра Радуцького, Анатолія Бондаренко, Ксенію Мовчан та Лесю Валяєву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x