Правила зимового одягу

Правила зимового одягу

Із приходом завірюх і морозів питання про те, як одягнутися тепліше, постає перед кожним. Нагадуємо правила збереження тепла на морозі.
Пам’ятайте, що обов\’язковими атрибутами прогулянок у морозну погоду повинні бути рукавиці, шарф і шапка (або щільний капюшон), виготовлені з натуральних матеріалів.
Багатошаровість рятує від охолодження: під верхній одяг – довгий вовняний светр з високим горлом. На светр можна одягти флісову жилетку, яка створить шар теплого повітря. Під светр можна вдягти термобілизну, яка буде вбирати вологу, якщо плануєте активно рухатися.

Переохолодження голови і шиї може спровокувати безліч небезпечних ускладнень, тому відмовлятися від шапки на користь красивої зачіски – не найкраща ідея. Берегти важливо і руки, адже, обвітрені на морозі, вони почнуть лущитися і вкриються мікротріщинами.
Дехто помилково вважає, що найбільша неприємність, яка може підстерігати, якщо не носити шапку – це нежить або хворе горло. Лікарі попереджають, що непокрита на морозі голова може стати причиною не тільки звичного ГРВІ, а й куди більш серйозних і несподіваних ускладнень.
Так, переохолодження маківки спричинює спазми судин голови. Особливо це небезпечно для тих, хто часто страждає від мігрені. Тоді починає «розколюватися» голова, порушується артеріальний тиск. Можливий навіть розвиток менінгіту (запалення кори головного мозку).

Куртка або дублянка повинна бути такою, що не продувається, довжиною до колін. Добре, якщо можна затягнути низ куртки, щоб не «піддувало». Капюшон у період завірюх обов\’язковий.
Зимове взуття повинне бути на розмір більше ноги, тому що, коли перекривається кровообіг, ноги одразу замерзають. Внутрішня підкладка повинна бути виготовлена з натурального матеріалу. Підошва – товста і не гумова, оскільки гума швидко пропускає холод.
Іще одна порада: коли виходите на мороз, зніміть металеві (срібні, золоті та ін.) прикраси. Метал має високу теплопровідність, тому холоне набагато швидше за тіло. Відовідно, на сильному холоді прикраса може «примерзнути» до шкіри, спричинивши обмороження та пошкодження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x