Календар здоров’я на рік

Календар здоров’я на рік

«За гроші здоров’я не купиш» – ми часто чуємо це прислів’я, погоджуємося з ним і дітей навчаємо – берегти себе. Однак часто не звертаємо вчасно увагу на збої в організмі, сподіваючись, що недуга минеться сама по собі. Щоб вчасно виявляти проблеми зі здоров’ям і не витратити багато часу на відвідини лікарів, складіть собі план обстежень на рік.

СІЧЕНЬ-ЛЮТИЙ
Перший лікар, якому треба показатися – терапевт, спеціаліст широкого профілю. У нього ви з’ясуєте, над чим слід «попрацювати». Фахівець надасть вам направлення до вузькопрофільних лікарів – кардіолога, гастроентеролога, тощо.
Для об’єктивної оцінки стану здоров’я терапевту будуть потрібні результати аналізів сечі та крові.

БЕРЕЗЕНЬ
Весна – вдалий період для флюорографічного обстеження легень. Ослаблення імунітету в цей період може стати підгрунтям для розвитку туберкульозу. Часто початок цієї хвороби минає безсимптомно або схожий на бронхіт. Флюорографія дасть змогу виявити осередок інфекції на ранній стадії.

КВІТЕНЬ
Сходіть до окуліста. Він перевірить гостроту зору, а у пацієнтів старшого віку зможе вчасно примітити ознаки глаукоми чи катаракти.

ТРАВЕНЬ
Відвідайте «найстрашнішого», але такого важливого лікаря – стоматолога. Профілактичний прийом у дантиста необхідний, щоб напад зубного болю та інші «зубні» неприємності не спіткали нас посеред літнього відпочинку або розпалу робіт у полі чи на городі.
Якщо ви алергік, сходіть до алерголога. Він призначить курс профілактичного лікування, що допоможе легше витримати період весняно-літнього цвітіння рослин.

СЕРПЕНЬ
Не забудьте про обов’язкові медичні огляди для дітей, які підуть до дитсадка, школярів та студентів. Поцікавтеся в освітньому закладі, до яких лікарів слід піти і які щеплення зробити. Не відкладайте це на кінець місяця, коли у лікарнях будуть черги. Почніть із перших чисел серпня.

ВЕРЕСЕНЬ-ЖОВТЕНЬ
Кожна жінка має відвідати гінеколога. Краще, якщо її буде спостерігати постійно один і той самий фахівець. Саме гінекологічні проблеми можуть стати причиною недуг в інших системах організму. Тому регулярні огляди обов’язкові для збереження жіночого здоров’я. Жінкам після 40 років обов’язково щороку проходити мамографію, яка стане запорукою вчасного виявлення раку молочної залози.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x