Дует шахраїв, які привласнили більше 2 млн гривень, судитимуть

Дует шахраїв, які привласнили більше 2 млн гривень, судитимуть

Як повідомлялося раніше, Черкаська місцева прокуратура здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих жителів – чоловіка та жінки, які з використанням електронних платіжних систем одного з комерційних банків привласнили ввірене майно фізичних осіб-підприємців на загальну суму більш як 2 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської місцевої прокуратури.

Слідством також встановлено, що вказані особи з метою легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом з банківських рахунків фізичних осіб-підприємців, вчинили фінансові операції та правочини з частиною коштів у загальній сумі понад 260 тис. грн.

За результатами досудового розслідування прокуратура скероувала до суду обвинувальний акт щодо даних осіб за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x