Податкові надходження від черкаських платників у 2016 році перетнули 2 мільярдний рубіж

Податкові надходження від черкаських платників у 2016 році перетнули 2 мільярдний рубіж

За січень-грудень 2016 року черкаські платники податків сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 2003,2 млн грн., що на 219,2 млн грн більше, ніж за 2015 рік. Про це повідомив в.о.начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Дмитро Таран.

Зокрема, він зазначив, що до Державного бюджету надійшло 820,6 млн грн, а до місцевого – 1182,6 млн грн.
Лідером з наповнення державної скарбниці є податок з доходів фізичних осіб. За 2016 рік до бюджету надійшло 902,3 млн грн цього податку, а це майже половина від усіх надходжень за минулий рік. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДПІ м. Черкаси.

Майже 21 % надходжень до державної казни складає податок на додану вартість. Третій по величині – єдиний податок. Він складає 8 % від загальних надходжень. Четверте місце займає акцизний податок, надходження якого складають понад 5 %.

«Не дивлячись на складний економічний та політичний стан, який спостерігається в державі, надходження до бюджету з місяця в місяць динамічно зростають. Цього вдалося досягти завдяки впровадженню податкової реформи в Україні, зокрема, запровадженню електронного адміністрування ПДВ та акцизного податку», – підкреслив Дмитро Таран.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x