«Кількість викликів педіатрів зменшилася наполовину» – головний медик Черкас

«Кількість викликів педіатрів зменшилася наполовину» – головний медик Черкас

У соціальних мережах активно обговорюють питання доцільності обмеження навчання в школах у звя’зку із захворюваністю на грип. За необхідність введення карантину висловився Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров\’я та медичних послуг ЧМР.

«Давайте порівняємо кількість викликів в дитячих поліклініках 3 січня та 16 січня. 3 січня загальна кількість викликів педіатрів (не плутати із викликом швидкої допомоги) –516, з них до тих, хто вперше захворів – 428, до дітей першого року життя – 40.

16 січня кількість викликів по трьох дитячих поліклініках становить 305 (зниження у порівнянні із 3 січня на 40%), первинних – 198 (зниження на 54 %), дітей до року – 8 (зниження на 80%).

У мене немає статистики, як сильно стурбовані учні випускних класів обмеженням навчання в школах, розумію що це лише 10 частина від усіх учнів в школах, але те, що завдяки таким продуманим рішенням виконкому вдалося знизити лише протиепідемічними заходами рівень захворюваності і потребу у допомозі лікарів-педіатрів, як мінімум, наполовину, то це очевидний факт.

Якщо найбільші багатства світу не вартують однієї дитячої сльози, то що ж вартує дитяче життя? Однозначно, не амбіції батьків щодо вступу учня-випускника до престижного вузу, впевнений – хто марить такими амбіціями, і під час вимушених канікул продовжували ходити до репетиторів» – зазначив головний медик міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x