Жителя Чорнобаївщини зупинили п’яного і на краденому мотоциклі

Жителя Чорнобаївщини зупинили п’яного і на краденому мотоциклі

За порушення Правил дорожнього руху співробітниками Золотоніського відділення поліції був зупинений водій мотоцикла, який керував транспортним засобом без шолома та у стані алкогольного сп`яніння. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Пізніше працівники поліції з`ясували, що цей мотоцикл – викрадений. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України.

До чергової частини Чорнобаївського відділення поліції в Черкаській області надійшло повідомлення від жителя Чорнобаївського району про те, що вночі з його гаража шляхом вільного доступу невідома особа викрала мотоцикл «Мінськ-311211» червоного кольору 1991 року випуску. Весь особовий склад ГУНП в Черкаській області було орієнтовано на пошуки викраденого мотоцикла.

Цього ж дня, під час несення служби на стаціонарному посту «Золотоноша»,121 км автодороги Бориспіль-Запоріжжя, співробітники Золотоніського відділення поліції за порушення ПДР зупинили водія мотоцикла, який керував транспортним засобом без шолома. За кермом транспортного засобу перебував 26-річний житель Чорнобаївського району.

Співробітники поліції попросили водія надати реєстраційні документи на транспортний засіб, адже від молодика відчувався різкий запах алкоголю. Було встановлено, що в останнього відсутні документи на мотоцикл та посвідчення водія. У ході подальшої перевірки з’ясувалося, що молодик керує викраденим мотоциклом. По даному факту він ніяких пояснень не надав.

На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. Мотоцикл було доставлено до Золотоніського відділу поліції. Відносно водія складено адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння) та винесено постанову за ч.2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом без відповідних документів).

За даним фактом триває розслідування кримінального провадження, яке відкрито за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкцій даної статті крадію автотранспорту загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п\’яти років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x