На Драбівщині згоріла столітня церква

На Драбівщині згоріла столітня церква

18 січня о 12:17 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Черкаській області надійшла інформація про те, що у селі Мехедівка Драбівського району сталася пожежа в будівлі церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Будівля, яку було побудовано у 1891 році, до 2010 року використовувалась за різним призначенням, і лише після проведення реконструкції у 2011 році почалася використовуватися вже як церква. Споруда не є пам’яткою архітектури.
На Драбівщині згоріла столітня церква
Пожежа виникла близько 11:30. Проте тривалий час місцеві жителі проводили евакуацію матеріальних цінностей та боротьбу із вогнем власними силами.

На час прибуття на місце події перших пожежних розрахунків, о 12:35 площа пожежі сягнула 400 метрів квадратних. О 14:10 пожежу вдалось локалізувати. Для повної ліквідації вогню знадобилося ще дві години.

Загиблих та потерпілих немає.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Для боротьби із вогнем залучалися пожежно-рятувальні підрозділи із Драбівського та Золотоніського районів, а також техніка ДПК СТОВ «Нива» із села Зорівка, Золотоніського району.

На місці пожежі працює мобільно-оперативна група Управління ДСНС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x