Щовівторка у Черкасах годують безпритульних

Щовівторка у Черкасах годують безпритульних

Черкаські благодійники вже третій рік поспіль проводять так зване «соціальне патрулювання». Все – аби допомогти безхатченкам або особам із груп ризику отримати їжу та теплий одяг за потребою.

Так щовівторка «соціальне патрулювання» відбувається у районі залізничного вокзалу Черкас. Гарячу їжу: суп, чай, хліб тощо готують у Центрі реінтеграції при ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», теплий одяг допомагають зібрати небайдужі черкасці. Волонтери організації зауважують, що, зазвичай, за допомогою звертається більше чоловіків, тому в пріоритеті теплий чоловічий одяг та взуття.

– Соціальне патрулювання відбувається у найбільших місцях скупчення безпритульних. Зазвичай, це район залізничного вокзалу міста. Метою патрулювання є раннє виявлення туберкульозу серед безпритульних, яке проводиться в межах проекту за фінансової підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я» та харчування безпритульних. Кошти на забезпечення харчування або ж самі продукти харчування отримуємо від благодійників та небайдужих містян, – розповідає фахівець ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Олексій Сорокін.

Під час соціального патрулювання соціальні працівники в ході роздачі їжі спілкуються з безпритульними, ставлячи низку нескладних запитань для визначення ризику інфікування туберкульозом безпритульного. У разі позитивних відповідей на скринінг-анкету особу перенаправляють для подальшої діагностики та лікування.

Завдяки такому патрулюванню безхатченки Черкас мають можливість отримати їжу, необхідний одяг, консультацію соціального працівника та можливість бути почутим.

Найбільша кількість осіб, які звернулися до волонтерів «Від серця до серця» під час «соціального патрулювання», зафіксована у 2014 році. Тоді за один раз по допомогу звернулося 30 осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x