Рятуємо обвітрену шкіру обличчя

Рятуємо обвітрену шкіру обличчя

Мороз – справжній стрес для ніжної шкіри обличчя. Часто після тривалого перебування на холоді, особливо на вітрі, обличчя починає «горіти», шкіра сохнути і лущитися. У такому разі слід якомога швидше вжити заходів, щоб повернути комфорт. З робіть теплий компрес. Для цього необхідно дрібно нарізати 3 столові ложки шишок хмелю, залити їх літром холодної води й довести до кипіння. Настоюйте протягом 30 хвилин, а потім процідіть, змочіть настоєм бавовняну серветку й прикладіть до обличчя на 5 хвилин. Після цього нанесіть на обличчя денний живильний крем.

Можна приготувати таку маску: 1 столову ложку меду змішати з 1 жовтком, столовою ложкою олії. Суміш розмішайте і нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин. Після цього обережно зніміть маску ватним тампоном, змоченим у теплій воді, і ополосніть обличчя водою.
Якщо обвітрилися губи, то порятує нічна маска. Змішайте мед і оливкову олію у співвідношенні 1:1. Нанесіть на губи й залиште на ніч. У подальшому, щоб губи не обвітрювалися, не забувайте використовувати гігієнічну помаду або вазелін.

Пошкоджену шкіру краще тимчасово не витирати звичними рушниками, особливо якщо вони жорсткі. Після очищення прикладіть серветку до обличчя, щоб зібрати зайву вологу. І намагайтеся не вмиватися більше, ніж потрібно, щоб не травмувати й так подразнену морозом шкіру. Якщо ви раніше користувалися засобами для глибокого очищення шкіри, для боротьби з прищами – тимчасово відкладіть їх подалі. Намагайтеся менше перебувати на вулиці, а якщо цього не уникнути – нанесіть на обличчя живильний крем за півгодини до виходу. У період відновлення шкіри уникайте смаженого, жирного, солодкого – такі продукти погіршують здатність шкіри відновлюватися. Налягайте на овочі (особливо моркву), горіхи, жирну морську рибу. Не зайвим буде пропити курс аптечних вітамінів А та Е.

Пам’ятайте: якщо доводиться багато часу проводити на морозі, то обов\’язково слід зволожувати шкіру обличчя не менше 3 разів на день. Обвітрені ділянки шкіри змащуйте вазеліном або жирним кремом, який містить ланолін або норковий жир.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x