Як видалити сольові плями з взуття

Як видалити сольові плями з взуття

✓ Прийшовши з вулиці, відразу ж промийте шкіряне взуття теплою, але не гарячою водою. Потім обгорніть забруднені місця паперовими рушниками або туалетним папером і залишіть сушитися. Сіль, що проступає, буде усмоктуватися в папір. Висохлі чоботи змажте дитячим кремом.
✓ Видалити сольові розводи зі шкіряного взуття допоможе розчин 9%-го оцту. Змішайте оцет з водою в пропорції 3:1 і протріть забруднені місця цим засобом.
✓ Касторова олія – популярний народний засіб боротьби з сольовими плямами. Очищене і висушене взуття за допомогою м’якої ганчірочки обробіть касторкою. Якщо білі плями не зникнуть, повторіть процедуру. Потім сухою щіткою «розчешіть» замшу.
✓ Замшеве взуття виглядає ефектно, але й доглядати за ним складніше. Щоб очистити взуття із замші, скип’ятіть в каструлі воду і потримайте чоботи якийсь час над парою.
✓ Змішайте 1 ст. л. нашатирного спирту з 1 скл. теплої води. За допомогою губки, просоченої цим розчином, ретельно протріть забруднені місця на замші чи нубуці. Коли поверхня просохне, обробіть взуття спеціальною гумовою щіткою.
✓ Після видалення сольових розводів обробіть взуття кремом. Це допоможе вирівняти кольори і утворить захисну водовідштовхувальну плівку.
✓ Для гладкої шкіри вибирайте засоби на основі натурального бджолиного воску, а не на силіконах, тому що останні псують взуття не гірше самої солі. Для замші і нубуку підійдуть продукти для догляду у вигляді спрею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x