Воду освятили в джерелі на Корсунці

Воду освятили в джерелі на Корсунці

Зранку над древнім Корсунем-Шевченківським урочисто лунали церковні дзвони, сповіщаючи про останнє з циклу Різдвяних свят – Богоявлення або Хрещення Господнє. Багатолюдними були літургії у храмах, а ще більше людей ішли освятити воду. У силу Хрещенської води вірять і віруючі, і далекі від Бога. Цей факт доведений і вченими: вода 19 січня набуває особливої структури, не псується, а головне − дійсно стає помічною у всіляких людських недугах.

Прихожани Свято-Іллінської церкви Корсуня-Шевченківського після літургії хресною ходою пройшли до потужного джерела на березі річки Корсунки. Кілька років тому відновили давню традицію освячувати воду саме тут, адже джерело б’є з-під гори, на якій кілька століть стояла історична Свято-Іллінська церква. Люди бережуть пам’ять про вінчання у ній у 1651 році Богдана Хмельницького із славетною корсункою Ганною Золотаренко.

Воду освятили в джерелі на Корсунці

На берег Росі до джерела зійшлося кілька сотень людей: набирали воду для освячення, запалювали свічки, у думках звертаючись до Господа зі своїми молитовними проханнями. Після колективної молитви протоієрей Ілля Налапко освятив воду спочатку у самому джерелі, а потім і в посудинах містян. Дехто тут же випивав кілька ковтків цілющої води.

Цього дня багато жителів міста пірнали в Хрещенську воду, хоча надворі була зовсім не комфортна погода. Усі такі сміливці в один голос запевняли: роблять це щороку і жодного разу не застудились. Навпаки, переконані, що сила освяченої води берегтиме від хвороб цілий рік.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x