Введено зміни в порядок розрахунку житлової субсидії

Інформує заступник начальника – державний соціальний інспектор відділу державних соціальних інспекторів управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Підпалько Вадим Іванович.

Згідно з постановою № 635 від 8 вересня 2016 року, надання раніше призначеної субсидії припиняється у разі, якщо збільшується кількість прописаних в квартирі людей.

Кабмін змінив порядок розрахунку доходів для врахування при призначенні субсидії для тих, хто перебував на строковій військовій службі. Якщо громадянин проходив строкову службу в рік, за який враховуються доходи при призначенні субсидії, то середньомісячний сукупний дохід, незалежно від отриманих такою особою доходів, визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму.

Крім того, в разі, якщо на момент звернення за призначенням субсидії громадянин є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, в його середньомісячному сукупному доході враховується розмір пенсії за попередній місяць.

Також, введено правило, що стосується тих, хто досяг 18 років станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії. Якщо середньомісячний сукупний дохід такої людини менше прожиткового мінімуму, або доходи відсутні, але такий громадянин навчався на денній формі навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних або вищих навчальних закладах, то для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму.

Згідно з постановою Кабміну, нові правила торкнуться також громадян, середньомісячний сукупний дохід яких менше прожиткового мінімуму, але які протягом зазначеного періоду отримували якісь соціальні виплати (пенсії, стипендії, допомога при народженні (усиновленні) дитини тощо) або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку, то в розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами доходів.

Кабмін також постановив, що якщо у громадянина відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму.
У той же час, в окремих випад
ках, за рішенням районних виконавчих органів міських рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, які проживають в сім\’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, в розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x