Для черкаської гімназії №9 купили робота

Для черкаської гімназії №9 купили робота

Черкаська гімназія ім. О. М. Луцика №9 стане першою в Черкасах школою із класом робототехніки. В закладі облаштують спеціальний кабінет для занять. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

На сьогодні гімназія отримала першого робота та спеціальну карту для гри. На черзі – ще 19 роботів. Клас робототехніки придбано за кошти міського та обласного бюджетів відповідно до програми соціально-економічного розвитку.

«Освітні проекти «Лего» – це не просто програмування, гра чи складання конструкторів. Це цілісна філософія, масштабний напрямок діяльності. Адже насамперед учні та вчителі мають створити справжню команду, навчитися взаємодіяти, співпрацювати, розуміти один одного. А також власними проектами долучитися до вирішення глобальних проблем. Наприклад, минулого року діти всього світу працювали над проблемою «сміття», – зазначає директор гімназії Ірина Топчій.

Тема цьогорічного всесвітнього проекту FIRST LEGO LEAGUE: «Пліч-о-пліч з тваринами», зокрема, необхідно визначити проблему, в якій люди і тварини взаємодіють, та створити рішення, завдяки якому така взаємодія стане кращою.

На сьогодні учні та вчителі активно готуються до обласних змагань FIRST LEGO LEAGUE, які відбудуться наприкінці січня. Для цього їм потрібно створити і запрограмувати робота для проходження завдання картою, а також ініціювати та захистити власний проект. Тренерами гімназійної команди стали вчителі Микола Цимбал та Андрій Стецюк. Директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван долучається до визначення теми та ідеї проекту, які зараз є актуальними та важливими у взаємодії людини та тварини.

«Перші зустрічі із потенційними учасниками команди продемонстрували, що цей проект їм дуже цікавий. Діти із захопленням знайомляться із усіма елементами, жваво обговорюють можливі варіанти проблем. Упевнений, робототехніка стане потужним рухом всередині гімназії, адже плануємо створити двадцять команд і проводити змагання між командами закладу», – розповідає Андрій Стецюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x