Юрківській амбулаторії передали необхідне медичне обладнання

Юрківській амбулаторії передали необхідне медичне обладнання

Серед пріоритетних завдань Уманської районної державної адміністрації − підвищення якості та доступності медичних послуг, забезпечення сталої та ефективної роботи закладів охорони здоров’я, створення стимулів для населення до здорового способу життя, зниження рівня захворюваності жителів району.

З цією метою протягом 2016 року – на початку 2017 року в медичній галузі було здійснено чимало покращень. Зокрема, на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів з районного бюджету виділено 3,7 млн грн, проведено роботу щодо покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я на суму 3,4 млн грн, придбано пересувний флюорограф вартістю 2,9 млн грн, закуплено 4 гематологічні аналізатори та 4 аналізатори сечі, Ладижинській амбулаторії вручено автомобіль.
Починаючи з 10 січня 2017 року (оголошено епідемію грипу) хворі, які перебувають на лікуванні у ЦРЛ з гострими респіраторними захворюваннями та пневмонією, отримують необхідні медикаменти, що у свою чергу здешевлює курс лікування. На це з районного бюджету виділено 451 тис. грн. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

19 січня важливе матеріально-технічне оснащення отримала амбулаторія загальної практики – сімейної медицини села Юрківка. Голова районної державної адміністрації Віталій Олійник та голова районної ради Оксана Супрунець передали гематологічний аналізатор та аналізатор сечі, придбані за кошти районного бюджету.
З нагоди цієї події в амбулаторію також завітали головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Новаківський, сільський голова Петро Парфенюк, а також жителі населеного пункту.

Очільник району Віталій Олійник зазначив, що тепер пацієнтам Юрківської амбулаторії не потрібно буде їхати в районну лікарню, аби провести основні біохімічні аналізи, адже дані прилади дадуть змогу проводити їх на місці. Звісно, це сприятиме ефективнішому та оперативнішому лікуванню хворих.
Окрім того, амбулаторії було вручено ще один важливий для роботи прилад – персональний комп’ютер.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x