За невиплату аліментів уманчанина зобов’язали до громадських робіт

За невиплату аліментів уманчанина зобов’язали до громадських робіт

Уманська місцева прокуратура підтримала державне обвинувачення стосовно 23-річного чоловіка за ч. 1 ст. 164 КК України, а саме – за злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів). Про це «Нова Доба» дізналася від Уманської місцевої прокуратури.

Житель Уманського району не платив аліменти своїй колишній дружині, яка після розлучення виховує малолітнього сина. Жінка звернулась до суду, рішенням якого чоловіка зобов`язано щомісячно сплачувати кошти на утримання дитини у розмірі 1/4 частини усіх видів доходів щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Чоловік ухилявся від сплати аліментів, незважаючи на неодноразові попередження державного виконавця про необхідність виплати заборгованості і кримінальну відповідальність. В результаті чоловік заборгував майже 5 тисяч гривень.

Судом визнано чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України та призначено покарання у вигляді 80 годин громадських робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x