Черкаські ОСББ цього року готові освоїти 30 млн грн

Черкаські ОСББ цього року готові освоїти 30 млн грн

ОСББ просять у міської влади більше коштів, та у відповідь пропонує шукати й інші фінансові резерви — державні кредитні програми, тощо. Об’єднання співвласників стверджують, що цього року цілком готові освоїти щонайменше 30 млн. грн. по Програмі підтримки ОСББ, яка, між іншим, вважається однією з найкращих серед міст нашої країни. Звісно, якщо ці кошти будуть зарезервовані у міському бюджеті. Принаймні, поки що у «гаманці» Черкас запланували лише 6,8 млн грн для ОСББ.

Лідер міської асоціації ОСББ Анатолій Чорновіл зауважив, що минулого року ОСББ Черкас освоїли до 10 мільйонів гривень. Зізнається, що з об’єктивних причин черкаські ОСББ не змогли використати всі кошти, які були виділено. Тому залишилося на 4,5 мільйона гривень проектів з минулого року, які можуть бути виконані вже в першому кварталі цього року.
– У ПСЕРі на цей рік ми маємо 6 мільйонів 800 тисяч гривень. Тому, якщо ми у першому і другому квартал і тільки виконаємо минулорічні проекти, то вже коштів не залишиться, – відзначив він.

Натомість міський голова Анатолій Бондаренко зауважив, що, на жаль, специфіка деяких керівників ОСББ полягає в тому, щоб прийти і просто взяти кошти в громади, використати їх і все. На сьогоднішній день не використовують такі дієві механізми фінансування ОСББ, як кредитування державними банками, компенсацію відсотків.
— Я б хотів, щоб у цьому році ми підійшли більш детально до цього, — сказав мер, — щоб ОСББ прийшли в державні банки і взяли 30% компенсації на матеріали, прийшли до міської ради і також отримали кошти. А то у нас виходить, що громада має взяти на себе 70-відсоткову компенсацію цих витрат.

За словами Анатолія Бондаренка, в першу чергу надаватимуть перевагу тим ОСББ, які звертаються за компенсацією і до держави. Він також доручив заступнику міського голови Руслану Сотуленку розробити програму, яка б враховувала і державні програми, направлені на утеплення. Мовляв, щоб той з «Києва не вилазив», доки щось не зробить для черкаських ОСББ.
Наразі одна смілива представниця одного ОСББ звернула увагу владців, що такі державні програми дійсно є дієвими, але лише за умови, що містом вчасно відшкодовуватимуться кошти з пільг та субсидій.

Тетяна Балякіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x