Податковий борг більше 5 мільйонів гривень стягується лише за рішенням керівника органу ДФС

Державна податкова інспекція у м. Черкасах інформує про те, що Законом України від 21.12.2016р. №1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» доповнено положення Податкового кодексу, які регулюють заходи контролюючих органів щодо погашення податкового боргу.

Відтепер, без звернення до суду й лише за рішенням керівника органу ДФС відбуватиметься стягнення податкового боргу, який виник у результаті несплати узгодженого грошового зобов\’язання за рахунок готівки, що належить боржнику, або коштів з його банківських рахунків, за умови, що борг перевищує 5 мільйонів гривень, не сплачується протягом 90 календарних днів після терміну сплати, та відсутні зобов\’язання держави щодо повернення такому платнику податків помилково або надміру сплачених ним грошових зобов\’язань.

У таких випадках рішення про стягнення коштів з рахунків такого платника податків у банках є вимогою стягувача до боржника, що підлягає негайному та обов\’язковому виконанню шляхом ініціювання переказу у платіжній системі за правилами відповідної платіжної системи. Стягнення готівкових коштів буде проводитися у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України на підставі рішення про стягнення готівкових коштів, яке буде особисто вручатися боржнику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x