Понад 160 млн грн земельного податку сплачено до місцевого бюджету Черкас

Понад 160 млн грн земельного податку сплачено до місцевого бюджету Черкас

За 2016 рік землевласники та землекористувачі Черкас перерахували до місцевого бюджету 160,1 млн. грн. земельного податку. При цьому, левову частку надходжень – 138,1 млн грн сплатили суб’єкти господарювання – юридичні особи. Від фізичних осіб підприємців та громадян надійшло 22 млн гривень. Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкаси.

За його словами, надходження 2016 року земельного податку перевищують показник 2015 року на 57,7 млн грн, а питома вага цього платежу в загальній сумі надходжень до місцевого бюджету перевищує 14 відсотків.

Антон Царюк зазначив, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x