В області коштом обласного бюджету видали майже 5 тис екземплярів книг

В області коштом обласного бюджету видали майже 5 тис екземплярів книг

У 2016 році на Черкащині в межах Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012 – 2017 роки видали 4950 екземплярів суспільно-необхідної літератури. На це з обласного бюджету спрямували з 369,5 тис грн, інформують в управління культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Серед книг, виданих у 2016 році, бібліографічний довідник «Краєзнавці Черкащини», книги Івана Дробного «Син мужицький. Золоте коріння», Сергія Носаня «Соната вітражів», «В. Доманицький «Із науково-творчої спадщини. Книга 4», 9-ий том серії «Реабілітовані історією. Черкаська область», два випуски літературно-художнього журналу «Холодний Яр», науковий щорічник «Шевченків світ», посібник Василя Мельниченка «Черкащина в добу Української революції 1917-1921 років». Частина цих примірників поповнила бібліотечні заклади області.
– Макети означених книг розглядалися експертною радою облдержадміністрації з питань розвитку книговидавничої справи в області, до складу якої входять письменники, краєзнавці й історики з метою їх відбору, визначення актуальності, змістовності, морального та виховного впливу на читача, – зазначив начальник управління культури та взаємозв’язків з громадськістю ОДА Олег Островський. – Видання книг коштом обласного бюджету можливе у випадку відповідності означеним вимогам, надання макету чи рукопису книги, кошторису і рецензій літературознавців до неї, відповідного рішення експертної ради та наявних коштів на означені цілі.

Посадовець повідомив, що цьогоріч на підтримку книговидання в обласному бюджеті закладено 200 тис. грн.
Водночас в управлінні звертаються до місцевих авторів, аби ті не зволікати й подавати на розгляд експертної ради власні твори. Із питаннями щодо подачі матеріалів радимо звертатися до управління культури та взаємозв’язків з громадськістю ОДА за тел.: 37-30-67.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x