На Шполянщині рятувальники відвідали Будинок ветеранів

На Шполянщині рятувальники відвідали Будинок ветеранів

25 січня у межах акції «Безпечне житло» співробітники Шполянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області завітали до будинку ветеранів у селі Лебедин. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

З року в рік основними причинами пожеж у зимовий період, залишаються несправне пічне опалення, та проблеми із експлуатацією електромережі та електроприладів.

На жаль, за статистикою, важливим фактором, який впливає на вірогідність таких пожеж, залишається літній вік господарів, які часто не в змозі впевнено та контрольовано виконувати функції, пов’язані із експлуатацією теплогенеруючих приладів опалення, це також стосується електрообладнання та електричних мереж.

Аби запобігти таким пожежам та загибелі і травмування на них людей, в області із відповідними відомчими організаціями розроблена спеціальна спільна програма основу якої становить профілактична та навчальна робота, які і рятувальники і соціальні працівники проводять серед найбільш ризикованих категорій населення.

Спілкуючись з людьми похилого віку, рятувальники нагадали і навіть навчали їх правилам безпечної життєдіяльності. Наголосили на необхідності неухильного дотримання правил безпеки в побуті. Фахівці Служби порятунку звернулися до мешканців будинку з проханням спокійного та виваженого користування газовими та електропобутовими приладами, які не можна залишати поза увагою.

Співробітники Держслужби продемонстрували аудиторії спеціальні застережні відеофільми, детально зупинившись на окремих прикладах, які мали трагічні наслідки. Окремо рятувальники попрацювали серед персоналу закладу, яким нагадали основні правила дій на випадок надзвичайної ситуації, правила евакуації вихованців «Будинку ветерана».

Інспектори ДСНС розповсюдили серед мешканців та персоналу будинку профілактичні листівки, а також оновили інформаційні куточки закладу методичними матеріалами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x