Вже цього вівторка титулована письменниця відвідає Черкаси

Вже цього вівторка титулована письменниця відвідає Черкаси

31 січня у Черкасах відбудеться творчий вечір відомої української письменниці Оксани Забужко. Все – з нагоди виходу книги «І знов я влізаю в танк…».

Оксана Забужко відвідає Черкаси вперше на запрошення МГО «Книжковий маестро». Очільниця організації Людмила Фіть зізнається, що мріяли запросити есеїстку давно, однак довго не наважувались.

– Усе сприятливо склалось на прийомі, організованому литовським посольством, на минулорічному форумі видавців. І от із осені ми активно пробивали собі місце в творчому графіку Оксани Стефанівни. Величезна подяка піар- менеджеру видавництва «Комора» М. Хемій, яка повірила в нас і всіляко наближала подію для Черкас, – говорить Людмила Фіть.

«Маестрівці» наголошують, що нова збірка Оксани Забужко – це книга для тих, хто не уникає чесних відповідей на нагальні питання і переймається викликами, які ставить перед українцями сьогодення. Це – ексклюзивний репортаж із гарячих точок інформаційного фронту, де триває боротьба з забуттям і байдужістю, які мало не коштували нам держави.

Зустріч із Оксаною Забужко відбудеться у вівторок, 31 січня, о 18:30 у Черкаському художньому музеї. Вартість квитка: 50 грн – до дня заходу, 30 грн – для студентів, 70 грн – у день проведення заходу. Обов\’язкова попередня реєстрація на подію за телефоном: 097-459-90-70 – Людмила.

Довідка
Оксана Забужко народилася 19 вересня 1960 року в місті Луцьк. Закінчила філософський факультет (1977-1982) та аспірантуру з естетики (1985) Київського університету імені Тараса Шевченка. Починаючи з 1989 р. Забужко є старшим науковим співробітником Інституту філософії НАН України. У 1992 році викладала україністику в Університеті штату Пенсильванія як запрошений письменник. У 1994 авторка отримала стипендію Фонду Фулбрайта і викладала в Гарвардському та Піттсбурзькому університетах.

Твори Забужко здобули також міжнародне визнання, особливо широке — в Центральній та Східній Європі. Її вірші перекладалися 16 мовами світу і 1997 удостоєні Поетичної Премії Global Commitment Foundation (Фонду Всесвітнього Зобов\’язання, США). Серед інших її літературних нагород — премії Фонду ім. Гелен Щербань-Лапіка (США, 1996), Фундації Ковалевих (1997), Фонду Рокфеллера (1998), Департаменту культури м. Мюнхена (1999), Фундації Ледіґ-Ровольт (2001), Департаменту культури м. Ґрац (2002) та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x