Цього року на Черкащині планують встановити новий рекорд

Цього року на Черкащині планують встановити новий рекорд

Минулий спортивний рік для нашої області та черкаських спортсменів був надто насичений: перемогами, змаганнями, нагородами. Про це та про плани на нинішній рік під час прес-конференції розказав начальник Управління сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

− Серед найвагоміших перемог – «срібло» на Олімпіаді в Ріо, яке здобув Сергій Куліш. Успішно виступили атлети Параолімпійських ігор: Ковальчук Василь, рекордсмен та чемпіон із кульової стрільби серед спортсменів із ураженнями опорно-рухового апарату, Богдан Кулини виборов «золото» у складі збірної команди з футболу серед спортсменів із ДЦП, Роман Данилюк здобув бронзу з легкої атлетики. До 10 найкращих за результатами Параолімпійських ігор увійшли Олександр Дорошенко та представники академічного веслування: Олександр Білоножко, Ірина Яринка, Максим Жук, − розповів Максим Зеленський.

За результатами Олімпійських ігор наша область увійшла в 5 кращих областей України.
Переможцям Паралімпійських ігор надано з обласного бюджету грошові винагороди − Василеві Ковальчуку та Богдану Кулиничу в розмірі 75 тисяч гривень, срібному призерові Сергію Кулішеві – 50 тисяч гривень, бронзовому призеру Параолімпійських ігор Романові Данилюку − 30 тисяч гривень.

Торік проведено з неолімпійських видів спорту 46 навчально-тренувальних зборів, 42 чемпіонати області. Також із обласного бюджету близько на 900 тис грн профінансовано заходів із неолімпійських видів спорту торік.

У 2016 році також було встановлено масовий рекорд з масового качання пресу, у якому взяли участь 825 учасників. Уже цього року теж планують встановлювати новий рекорд України саме на Черкащині. Заплановано, згідно з пропозиціями громадських організацій, встановити початок рекорду в нашій області й далі поширити його по інших регіонах України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x